Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Samir El-Sabini

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hur orkar du vara så duktig?

I måndags utsåg talangnätverket Nova 100 Sveriges främsta studenter. Årets vinnare är Samir El-Sabini, 23 år och juriststudent på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Varför fick just du priset?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag tror jag har en ganska annorlunda profil gentemot andra som anses vara unga talanger. Jag har varit i samma organisation i tio år, Sveriges elevkårer. Under sju år har jag varit medlem i ledningen, och under de senaste tre åren har jag varit ordförande. Det finns en bild av att unga personer alltid vill vidare, men jag har stannat kvar. Det tror jag de föll för. Dessutom har jag tämligen goda studieresultat, och så hoppas jag att de upplever mig som intelligent och socialt kompetent. Och ödmjuk förstås!

Hur blir man en toppstudent?

– Man ska välja att plugga något som man är bra på. Sedan gäller det att ha god disciplin och arbetsförmåga, att vilja lära av andra. Man måste prioritera rätt och man får inte underskatta sociala behov. Jag tror också det är bra att ha en bred bild av verkligheten. Man blir en bättre jurist om man förstår hur saker och ting fungerar utanför juridiken.

Hur orkar du vara så duktig?

– Det är klart det har varit jobbigt ibland. Jag har varit inne i en väldigt hektisk period med studier och organisationen. Nu har jag precis slutat i Sveriges elevkårer. Jag kan ibland känna att jag har jobbat lite hårt, även om det har varit kul. Det är dags att ta en paus och dricka lite vin nu, innan jag ger mig in i någon ny utmaning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.