Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hopp om lösning av syaffärsmord

Kvinnan som sitter anhållen i Växjö misstänkt för att ha knivhuggit två män till döds, väcker förhoppningar i Göteborg om att ett fem år gammalt mord ska få sin lösning.

Ett kvinnligt butiksbiträde knivhöggs då till döds i en syaffär i centrum strax före stängningsdags en torsdag i oktober 2005. Vittnet berättade om en mystisk kvinna i rosa byxor och mörk jacka, men henne kunde polisen inte hitta och inga andra heta tips dök heller upp. Inte heller hittade man något uppenbart motiv till mordet.

Det fanns en suddig bild på den eftersökta kvinnan från en övervakningskamera i närheten av sybutiken, men allt sökande har varit förgäves.

Däremot fanns hennes DNA kvar på brottsplatsen. Polisen i Göteborg väntar nu besked från polisen i Växjö om den anhållna kvinnans DNA stämmer med det som mördaren i Göteborg lämnade efter sig.

Per-Olof Johansson, chef för länskriminalens rotel för grova brott i Göteborg, medger att kvinnan i Växjö är intressant för utredningen i Göteborg, men övrigt tiger han.

– Jag kan tyvärr inte kommentera detta, säger Johansson till SVT Västnytt.

På en av länstrafikens bussar i Växjö berättade den nu anhållna kvinnan för några busspassagerare att hon dödat två personer – något hon inte upprepade för polisen när hon förhördes på söndagseftermiddagen.

– Under förhöret valde hon att inte svara på några av förhörsledarens frågor, säger Stefan Karlsson.

Enligt honom mår kvinnan inte bra psykiskt och ger ett mycket förvirrat intryck.

Kvinnan ska förhöras igen under måndagen.

På tredje våningen, utanför sin egen lägenhetsdörr, hittades den 70-årige mannen med svåra skär- och stickskador på kroppen.

– Han hade själv lyckats larma ambulansen, uppger Stefan Karlsson.

Mannen fördes med ilfart till Växjö lasarett där man omedelbart förde honom till operation, men hans liv gick inte att rädda.

– Polisen kunde inte förhöra mannen innan operationen på grund av hans skador, säger Stefan Karlsson.

Den anhållna kvinnan kände ett av offren, den 41-årige mannen.

– De kände varandra, men närmare hur de var bekanta vill jag inte gå in på och det vet vi inte riktigt heller, sade Stefan Karlsson, kriminalkommissarie, vid en presskonferens på måndagen.

Polisen har däremot inte kunnat hitta några kopplingar mellan kvinnan och den mördade 70-årige mannen.

Något motiv har polisen inte kunnat fastställa hittills. (TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.