Regissören Paul Feig står på knä framför skådespelarna Kate McKinnon, Melissa McCarthy, Kristen Wiig och Leslie Jones som alla medverkar i den nya "Ghostbusters"-filmen. Arkivbild.
Regissören Paul Feig står på knä framför skådespelarna Kate McKinnon, Melissa McCarthy, Kristen Wiig och Leslie Jones som alla medverkar i den nya "Ghostbusters"-filmen. Arkivbild.

Hollywood-regissör hyllar Gustafsson

Björn Gustafsson kan se fram mot en strålande karriär i Hollywood. Det tänker "Ghostbusters"-regissören Paul Feig se till.

ANNONS
|

Samarbetet mellan Paul Feig och Björn Gustafsson började med en liten roll i actionkomedin "Spy" förra året. Det fortsatte med att Gustafsson medverkade i tre avsnitt av Feigs tv-serie "Other space".

Något gick fel

Tanken var att den svenske skådespelaren och komikern, som numera bor i Los Angeles, även skulle ha haft en roll i den nya versionen av "Ghostbusters". Men på grund av krångel med arbetstillståndet i USA gick detta om intet.

- Jag vet inte vad det var som gick fel, men det gick inte att lösa. Men var lugn, det kommer att bli fler roller för Björn, säger Paul Feig när TT träffar honom.

ANNONS

Vilken roll han var aktuell för i "Ghostbusters" vill Feig inte säga. Men huvudrollerna i denna så kallade reboot spelas av Melissa McCarthy, Kristin Wiig, Katie McKinnon och Leslie Jones. Storyn är i princip densamma som i den gamla filmen från 1984 – fyra personer, den här gången kvinnor, slår sig samman för att hjälpa New York-borna med att ta kål på besvärliga spöken. Precis som i den gamla filmen hotas till slut hela stadens existens av ett illasinnat spöke.

Fnyser åt kritiken

Både Bill Murray och Sigourney Weaver, som medverkade i de två första filmerna på 80-talet, har små roller i den nya filmen. Dan Aykroyd är en av dess exekutiva producenter.

- Han tog verkligen aktiv del i jobbet, var på inspelningen och kom med råd, säger Paul Feig om Aykroyd som spelade rollfiguren Ray Stantz i de två första filmerna.

Ghostbusters årgång 2016 har fått besk kritik på förhand, baserat på det faktum att de fyra spökjägarna nu är kvinnor. Det fnyser Feig åt.

- För mig var det självklart att det skulle vara en kvinnlig cast redan när vi började diskutera en ny version av "Ghostbusters", säger Paul Feig.

ANNONS

Slutet på filmen antyder att det kommer en fortsättning. Stämmer det?

- Well, vi får se hur den här filmen går först. Men jag är mycket stolt över den och jag skulle gärna göra en fortsättning.

Då med Björn Gustafsson, kan vi ana.

Fakta: Paul Feig

Född: 1962 i Mount Clemens i USA.

Yrke: Regissör, skådespelare, producent och manusförfattare.

Karriär: Efter en haltande karriär som stå-upp-komiker och ett antal småroller i filmer och tv-serier skapade Feig serien "Freaks and geeks" tillsammans med Judd Apatow. Den var kortlivad men fick ett varmt mottagande av kritikerna kring millennieskiftet. Komedin "Bridesmaids" blev Feigs stora genombrott som regissör.

Aktuell: Den 27 juli har rebooten "Ghostbusters", som Paul Feig har regisserat, svensk biopremiär.

ANNONS