Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Historisk poäng för Göteborg HC

Göteborg HC har tagit sin allra första poäng i SDHL. Tacka målvakten Jule Flötgen för det.

Göteborg 3
Leksand 4

efter sudden


Det tog alltså 14 omgångar av serien innan Göteborg lyckades knipa den allra första poängen. 3–3 hemma mot Leksand i Angered Arena efter 60 spelade minuter blev till slut förlust i sudden.
– Det syns att vi har gått framåt. Det var mycket bättre passningsspel än vad vi har haft tidigare. Men vi måste fortfarande höja lägstanivån, säger Matilda Rantanen.

Backen, som tidigare spelat i just Leksand, fick se sitt GHC komma igen från underläge tre gånger – och i förlängningen hade faktiskt Göteborg läge att avgöra, men missade och i anfallet efter kontrade Leksand in segerpucken.

Trots det, glada miner – och en beundran för Jule Flötgen i målet. Tyska landslagets keeper räddade 51 av 55 skott som avlossades från Leksand.
– Hon är grym! Hon är fantastisk! Ibland gör hon sådär så att du inte tror att det är sant. Det känns riktigt skönt, för det är A och O och ha en bra målvakt. Så många skott som hon får och så långa anfall emot – och ändå hålla tätt. Det är jätteviktigt, säger Rantanen.

Dessutom åkte både Celine Abgottspon i GHC och Madeleine Hall i Leksand på varsitt matchstraff efter en rejäl fight. Spelarna fastnade i varandra – och det hettade till ordentligt.
Flera spelare från bägge lag var inblandade i slagsmålet, men domare Robert Woodbridge nöjde sig med ett matchstraff för vardera lag.

Redan i dag har GHC chansen att ta den första segern – ny match i Angered mot Brynäs.
– Vi förlorade med 1–2 senast, så vi vet att vi har chansen, säger Matilda Rantanen.