Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

HIF bekräftar – vill ha Wanderson

Helsingborg har bekräftat sitt intresse för Wanderson – och nu väntar Gais och sportchefen Mats Person på ett tillräckligt intressant bud.

En av höstens följetonger kan vara på väg mot en upplösning. Under gårdagen bekräftade Helsingborg att de tagit kontakt med Gais angående anfallsstjärnan Wanderson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi pratar med Gais ja. Det stämmer att vi har en dialog, men vi sitter inte vid något förhandlingsbord, säger Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Redan i somras förhandlade klubbarna om ett köp av Wanderson. Då sprack affären. Helsingborg ville ha honom direkt, Gais ville vänta till efter säsongen. Gais höjde prislappen – Helsingborg drog sig ur. Summan som då cirkulerades i medier var 19–20 miljoner kronor.

Till GP säger Mats Persson:

- Helsingborg har kommit tillbaka och är priset rätt kanske vi är intresserade.

Gais är i behov av pengar. I förra veckan skrev GP om att klubben i år kan gå med åtta miljoner kronor i förlust – och att värvningen av Wanderson är huvudorsaken till årets förlust. Hans saudiarabiska klubb fullgjorde aldrig sina ekonomiska förpliktelser och Gais valde att köpa tillbaka. En investering på sammanlagt tolv miljoner kronor. Skulle Gais sälja Wanderson före årsskiftet vänds ett förmodat underskott på åtta miljoner kronor till ett överskott på cirka 10-15 miljoner kronor – allt beroende på vilket bud som Gais kan tänkas tacka ja till.

- Summor är ingenting jag diskuterar och eftersom vi inte fått ett bud att ta ställning avvaktar vi helt enkelt, säger Persson.

Det ryktas även om att Mjällbys Tobias Grahn kan vara på väg till Gais?

- Vi har inte haft någon kontakt med honom på det sättet. Vi är inte riktigt där ännu. Vi vill helt se hur det går med Wandersons framtid i klubben först.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.