Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hetare stämning i landslaget: "Dåliga förlorare och dåliga vinnare"

Det börjar dra ihop sig till premiär för Hamréns landslag. Något som märks tydligt på träningarna. …– Så det ska vara, säger Pontus Jansson.

Under fredagsträningen var John Guidetti rejält förbannad och tog ut sin frustration tydligt efter att träningen var slut. Anfallaren tjafsade med flera lagkamrater och tränare innan han klev av. Under träningarna i Frankrike har Erik Hamrén varit väldigt tydlig med en sak.
– Jag har ett krav på att spelarna inte får glidtackla mot kropp, kommer du fel en tusendels sekund så kan det bli en allvarlig skada. Därför har jag ett förbud för det. Men spelarna får ju glida för att täcka skott, inte för att tackla. Då vill jag hellre att de släpper förbi spelaren. Tacklingar med fart är okej men inte glidtacklingar, säger förbundskaptenen.

Att det hettar till – som med Guidetti är inget nytt för spelarna i landslaget. Flera spelare berättar om att de har upplevt mycket värre saker i sina klubblag.
– Det händer i klubblaget varje dag. I landslaget händer det väl inte så ofta. Men det händer då och då när det är smålagsspel. Det är dåliga förlorare och dåliga vinnare som hånar. Vissa tar det hårdare än andra, säger Marcus Berg och fortsätter.
– Vi skrattar mest åt det.
– Men det här ni har sett är ingenting, jag har sett värre grejer. Jag har sett bråk, inte i landslaget, men jag har sett slagsmål och sånt, säger Martin Olsson.

En som reagerade på rapporteringen av tjafset på träningen var mittbackstuffingen Pontus Jansson.
– Så ska det vara tycker jag, sen att det skrevs upp lite mer än vad det var tycker jag. För mig var det en helt normal träning. Jag tyckte inte att det var något speciellt.

Det märks att det närmar sig? Högre intensitet?
– Jag tyckte mer att det var bra kvalité. Det är många som vill vinna, det finns många vinnarskallar, och det är så det ska vara. Men att det var lite käftigt, var nog mer att ni inte märker av det annars. Jag tyckte att det var ganska lugnt i går. Det är mer att man taggar varandra. Som John till exempel. Det är mer att man triggar i gång honom ännu mer. Jag tycker absolut inte att det var ett problem.

Erik Hamrén håller med om att intensiteten har stegrats – något som ofta beror på hur han delar in lagen på träningarna.
– Det märks att det stegras, nu när vi körde yngre mot äldre så blir det ju prestige, säger han.