Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hela familjen omkom i krocken på E20

I snömodd och dålig sikt frontalkrockade en mindre personbil och en tungt lastad långtradare i går kväll. I bilen satt en familj med tre barn. Samtliga dog.

En barnfamilj från Kinnarp i Falköpings kommun omkom i går kväll när deras bil kolliderade med en långtradare på E20 söder om Vara. Långtradarchauffören fördes chockad till sjukhus.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var moddigt på vägbanan och dålig sikt vid olyckan.

Alla fem i personbilen omkom; en 45-årig man, en 38-årig kvinna, en tvåårig pojke samt två flickor på elva respektive tretton år.

– Det var en hel familj som dog, meddelade Göran Larsson, inre befäl vid Lidköpingspolisen, till GP på tisdagsförmiddagen.

Då hade de anhöriga också underrättats.


Halt
Det hade snöat i området, det var moddigt på vägbanan, det var halt och de bägge fordonen kolliderade front mot front.

Långtradaren var tung lastad med flis, säger Per Larsson, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Enligt Lennart Andersson, brandmästare i Lidköping, hade personbilen fått sladd, kommit över på fel sida och träffades i sidan av lastbilens front. En polispatrull var först på platsen.

När den kom fram upptäckte den även personbilen som låg på taket i diket, säger Andersson.

Jag tog då en insatsledare från Lidköping plus räddningstjänsten från Nossebro som också fick åka till platsen. Med ambulanspersonalens hjälp såg de direkt att det fanns tre personer i bilen och att ingen var vid liv. När de vände på bilen hittade de två till.


Välte
Långtradaren välte efter kraschen och hamnade i diket och bärgningsarbetet blev mycket omfattande. Lastbilen var i morse kvar på olycksplatsen och kommer att bärgas under dagen.

E 20 var avstängd i båda riktningarna fram till midnatt. Innan dess hade trafiken släppts på växelvis förbi olycksplatsen.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.