Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Havsnära och centralt i attraktiva Nya Hovås

När Svensk Fastighetsförmedling sålde ett 40-tal bostäder i Nya Hovås tog det inte lång tid förrän samtliga var sålda. Anledningen är att Nya Hovås är ett av södra Göteborgs mest attraktiva projekt med nära till hav och natur i en familjevänlig omgivning.

Snabb försäljning av första bostäderna

Nya Hovås är en helt ny stadsdel som växer fram 12 kilometer söder om Göteborg. Visionen för den nya stadsdelen är att till 2020 bli en småskalig blandstad i världsklass. Under sommaren flyttade köparna in i de 40 nya bostäderna i Nya Hovås där Svensk Fastighetsförmedlingen ansvarade för att sälja bostadsrätterna. Försäljningen gick snabbt och visar att trycket är hårt på nya bostäder i området. Jakob Franzon, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Göteborg Sydväst, har tillsammans med sin familj själv valt att bosätta sig i Nya Hovås och stormtrivs.

– Vi trivs väldigt bra, även om vi var bland det första som flyttade in och det fortfarande är ett område under uppbyggnad. Mycket är nog tack vare den trevliga stämningen i grannskapet och att vi tillsammans är mitt inne i skapandet av någonting nytt, säger Jakob Franzon.

Ett område med extra allt

Förutom närheten till hav och natur växer Nya Hovås med en attraktiv handelsplats med mycket aktivitet. I området har inget stort köpcentrum upprättats, utan istället bygger konceptet på att lyfta fram flera olika små, unika butiker för att skapa en genuin atmosfär. Resultatet är ett bubblande centrum med ett bredd och unikt utbud. Området har dessutom vardagsviktiga butiker som ICA, apotek, systembolag och frisör.

– Det är ett område som tilltalar många, från familjer som redan bor i hus i området och vill testa att bo i bostadsrätt, till en yngre kundkrets som vill flytta från centrum men ändå vill behålla stadskänslan, säger Jakob.

Fler bostäder är i uppstartsfasen, så se till att hålla utkik för din chans att flytta till Nya Hovås.