Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hans "tvärfula" bil blev Blocket-succé

Den beskrivs som grisful, köpt i panik och som en utmärkt gåva om man vill orsaka skilsmässa. Henning Fammés skräder inte orden i sin bilannons på Blocket – och det verkar ha gått hem. – Hur många som helst har hört av sig, säger den 21-åringen.

"Ett stycke grisful gurksnutt säljes! Less på frugan men vågar inte ta upp skilsmässa? Köp detta eminenta färdmedel i present på hennes födelsedag eller varför inte på eran bröllopsdag och hon är garanterat borta med vinden inom en mycket snar framtid." Så börjar annonsen – som Dala-Demokraten var först att skriva om – signerad den 21-årige Borlängebon.

– Han är ju ful som stryk, man skäms ju när man kör runt i den, säger Henning om bilen.

Ful men inte dålig

Varför han då köpte den? Jo, planen var från början att han skulle köra runt i en gammal caddy.

– Men den blev väldigt billig i drift eftersom den aldrig gick att att starta. Multiremmen gick av, och jag behövde något som tog mig till jobbet. Tanken var att jag skulle ha den tills jag fixat till caddyn.

LÄS MER: Udda annons gav 100 jobberbjudanden

Och bilen må vara ful, men den är långtifrån dålig, enligt Henning.

– Från början var det lyx för mig att bara ha en bil som startade, men den funkar verkligen hur bra som helst. Jag hade den stående säkert en månad här på gården, och det var ändå bara att vrida om nyckeln. Den har ändå kört 46 000 mil, en bensinare, det är helt sjukt, säger Henning, som har flera bilar och tillsammans med sin bror kör både rally och folkrace.

Mängder av samtal 

"Ja och vad sätter man då för pris på spektaklet? 3500 kanske? Den är iaf besiktad och startar och rullar." står det bland annat att läsa i annonsen.

Tanken bakom den?

– Det är ju inga pengar det handlar om, och det är ju rätt många som skriver roliga annonser på Blocket. Men jag tänkte att för att kunna sälja den är det väl bra med en lockande rubrik. "Tvärful Golf" verkar ha varit just det för det är hur många som helst som har hört av sig. 

LÄS MER: Kvaddat släp säljs på Blocket

Men inte alla ringde för just golfen.

– Den förste som ringde ville veta om BMW:en i bakgrunden på bilden är till salu, säger Henning och skrattar.

– Det är min brors bil som står här, och det är många andra som har velat köpa den.

Men även golfen har hittat en ny ägare.

– Hon ska hämta den i helgen, säger Henning. 

Hur ska du komma till jobbet då? Med caddyn?

– Nej, den har jag inte fått ordning på än. Men jag köpte en V-70, en lite mer driftsäker bil.