Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/18

Handgranat hittad i centrala Malmö

Polisen har hittat en handgranat i en damm i Pildammsparken i centrala Malmö. - I samband med att polisen dök i dammarna i ett annat ärende hittades ett misstänkt farligt föremål, berättar Anna Göransson, presstalesperson polisen i region Syd.

Strax före lunchtid på onsdagen hittades en handgranat i en damm i Pildammsparken i centrala Malmö.

Polisen är i området och söker efter ett vapen efter ett mordförsök. Då ska de ha hittat ett misstänkt farligt föremål i en av dammarna. Föremålet plockades upp och man såg att det var en handgranat.

- Polisens nationella bombskydd är på väg till platsen för att undersöka föremålet, berättade Anna Göransson, presstalesperson polisen i region Syd kort efter att larmet kom in till polisen.

Hon berättar att området spärrades av på grund av säkerhets skäl.

Strax innan klockan ett var bombteknikerna klara med arbetet på platsen. Handgranaten togs omhand av bombteknikerna. Dessutom hävdes avspärrningen.

LÄS MER: En person skjuten i Malmö

Mordförsök mot vaktmästare

Det var för snart två veckor sedan som polisen larmades till parken efter en skjutning. Då hittades en medelålders man, som jobbade med att röja snö i området, svårt skottskadad utanför ett bostadshus. 
– Han förs med ambulans till sjukhus kort därefter, sa då Calle Persson, kommunikatör vid polisen i region Syd. 

Minst fem skott ska ha avlossats mot vaktmästaren samtidigt som han flydde för sitt liv, enligt Kvällsposten. Vaktmästaren sköts bakifrån och att en kula ska ha träffat honom i huvudet.
– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet, säger en person till Kvällsposten.

En pojke i 15-årsåldern är misstänkt för mordförsöket.

Polisen spärrade av en damm inne i Pildammsparken, där dykare från räddningstjänsten sökt efter eventuella spår.
– Det är uppgifter i förundersökningen som lett fram till att vi vidtagit den åtgärden, sa Stephan Söderholm, presstalesman vid polisen i region Syd.

Enligt Kvällsposten är det vittnen som har sett hur ett misstänkt skjutvapen kastat i en av dammarna.

LÄS MER: 15-åring begärd häktad efter mordförsök på vaktmästare

Texten uppdateras.