Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Han vann SM i ordvitsar

Han kom, han såg, han segrade. Tobbe Ström från Örebro blev årets vinnare i ordvits-SM som gick av stapeln under lördagen i Göteborg.

Grattis till vinsten! Hur känns det?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Tack! Jo men det känns bra. Det är kul att man äntligen kan vinna, man har ju kommit tvåa en gång och trea två gånger tidigare.

Hur gick tävlingen?

- Den gick bra, jag hade bra flyt. Jag var ganska oförberedd innan, hade inte förberett mig tillräckligt. Men jag fick med mig publiken ganska bra och hade tur i duellerna där man battlar mot varandra. Där gäller det att vara snabbtänkt och det kan låsa sig ganska lätt, jag stakade mig inte.

Hur var konkurrensen?

- Oerhört starkt, många starka deltagare. Man har märkt det de senaste åren att det har blivit mycket bättre kvalitet. Jag kunde absolut inte gissa vem som skulle gå vidare eller inte, det var verkligen ovisst för att alla var så bra. Jag kände att jag inte var tillräckligt förberedd men jag lyckades ändå på något sätt dra hem det.

Varifrån kommer intresset för ordvitsar?

- Jag tror att det finns ett allmänt intresse, och har funnits ganska länge, folk anser väl att det är ganska lågt stående humor. Men sen finns det de som verkligen tycker om det, och när det blir en tävling av det så tror jag att folk uppskattar det ännu mer och då får man utrymme för att bara lyssna på sånt. Oftast skrattar man i början men sen säger man "gud vad dåligt". Det ska vara lite hatkärlek till det. En bra ordvits är ändå ganska svår att skapa, det är inte världens enklaste grej att få ihop.

Vad skämtade du om?

- Jag skrev några ordvitsar om skrynkliga skjortor imorse, men jag strök de. Jag fick frågan om jag ville åka till Treriksröset, men där går fan gränsen alltså. Fågel i Kina blev ank-lagad, visade sig vara rätt. Munkar får ju inte ha sex, men jag tror att de ibland nunnar sig lite.

Slutligen, hur firade du?

- Jag har varit lite småförkyld, så vi tog det ganska lugnt. Vi satt på ett ställe i Göteborg och tog en öl och nu sitter jag på ett tåg på väg hem till Stockholm.

Och Nicole Bevenhall, som GP intervjuade i fredags, kom tvåa efter Tobbe Ström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.