Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Han blir ny sportchef i Gais

Fredrik Mohlin. Det är namnet på Gais nye sport- och försäljningschef. Men Mohlin slipper byta klubbfärger, han kommer nämligen närmast från Hallands grönsvarta lag: Varbergs Bois. – Det känns verkligen jättekul. Jag är jätteladdad, säger Fredrik Mohlin.

Fredrik Mohlin har ett förflutet som fotbollsspelare i Elfsborg, men har den senaste tiden varit sportchef och marknadsansvarig för Varbergs Bois i Superettan. Han kommer ha en liknande roll i Gais.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag har haft den rollen i Varberg i sex år och jag hoppas att kunna bidra med mina erfarenheter som jag samlat på mig där, säger Fredrik Mohlin.

Vad är det som lockar med uppdraget?

– Det är utmaningen. Gais är en härlig förening med en anrik historia och man har fantastiska supportrar.

– Allt är väldigt nytt än så länge. Planen är att jag ska vara på plats på Gaisgården i början på nästa vecka. Det är viktigt för mig att avsluta på ett snyggt sätt i Varberg också.

Den nya kombinerade tjänsten sportchef/försäljningschef innebär att klubben ersätter två tjänster med en och på så sätt sparar pengar. Mohlin har efter sin aktiva karriär jobbat som säljare, något som ses som en merit nu när han tar över sponsoransvaret från Christofer Niklasson.

– Vi är mycket nöjda över att ha kunnat knyta Fredrik till oss och han har de erfarenheter och de egenskaper som vi tror krävs för att klara den utmaning som den här kombinationstjänsten kräver, säger Gais ordförande Tomas Andersson till gais.se.

Gais slutade på en elfte plats i Superettan i år och man var till och med indraget i bottenstriden. Det är få nöjda med och Mohlin lär inte få en mjukstart på sin nya arbetsplats.

– Vid den här tidpunkten på året är det viktigt att jobba med att vi får ett slagkraftigt lag inför den kommande säsongen. Sedan är det viktigt att knyta upp sponsorer och arbeta med den biten. Men vi ska sätta oss ner och tag i detta. Det kommer bli en hektisk tid framöver. Men det känns jättekul, säger Fredrik Mohlin.