Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Han är med på listan"

Olle Nordin som Öis nya tränare? - Han är med på listan, säger sportchefen Dick Last. På samma lista finns fortfarande Åge Hareide.

Den norske tränaren har fortfarande inte lämnat något definitivt besked till Örgryte och så länge han inte gör det vill inte klubben räkna bort honom.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi är fortfarande beredda att hålla dörren öppen, säger Dick Last.

Fast sedan en tid tillbaka pågår ett aktivt arbete med att lösa tränarfrågan med en annan kraft.

- Vi har ett antal namn som vi har träffat och att Olle Nordin finns bland dem kan jag bekräfta, säger Last. Målsättningen var att lösa frågan innan vi slutar att träna och det är i morgon, men det kommer vi inte att vara.

Olle Nordin, som fram till i höstas tränade Jönköping Södra, har tidigare också uppvaktats av Västra Frölunda. Janne Carlsson, som var Öis huvudansvarig när allsvenskan startade, kommer att ingå i staben kring laget men mycket talar för att inte blir förstetränare.

Hur Örgrytes trupp kommer se ut nästa säsong är mycket avhängt vem som tränar laget. Fast en av Öis sportchefs prioriteringar är Sebastian Johansson. Lånekontraktet med Halmstad går ut, men Last ser gärna en fortsättning tillsammans med den nyttige mittfältaren.

- Helt klart. Han har varit jätteduktig i år.

Pavel Zavadil har placerats i Mjällby, men enligt Dick Last finns för närvarande inga bud från andra klubbar på några spelare.

Däremot tyder mycket på att Bengt Andersson inte kommer att vakta målet nästa år.

- Vi har en fantastisk bra målvakt i Peter Abrahamsson som måste få spela. Vi pratar med Bengt och får se om vi hittar en lösning där han blir kvar i någon roll, säger Dick Last.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.