Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hamrén: "Vi var lite för fega"

Rädsla gränsande till feghet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Därför var inte landslaget bättre.

Erik Hamréns prat om att visa sig slutade i att för många spelare gömde sig.

-I grunden handlade det om att vi inte gör det vi kan. Vi kan ha olika synpunkter på det, men jag tycker att vi var lite fega i första halvlek. -Jag trodde att vi skulle uppträda bättre tillsammans, sade Hamrén på presskonferensen.

Vart tog modet vägen?

-Jag håller med. Vi kom inte upp i den nivå vi ska. För mig handlar det inte om taktik eller teknik i första hand. Vi kom inte upp i nivå och där får jag ta ansvar som coach att vi inte visade det mod jag vill se. Vi hade sex-sju spelare som visade att de ville ha bollen och tog löpningarna. -Vi måste ha samtliga i gång som efter 1-2-målet.

Hur plockar man ihop laget efter det här?

-Min filosofi är! hade vi vunnit, hade vi njutit i 24 timmar och varit glada. Nu får vi sörja tillsammans. Vi är absolut inte nöjda. Vi tar med oss hur vi avslutade matchen. -Det är verkligheten i fotboll. Ibland vinner man, ibland förlorar man. Man måste kunna hantera båda.

Hamrén visste vad som väntade om Andrij Sjevtjenko spelade.

-Vår scout har talat om att de arbetat med två forwardspar, vi var beredda på den här duon. Han var riktigt bra i straffområdet, två riktigt fina mål. -Det avgjorde. -Bra för dem, illa för oss.