Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hamrén har kontaktat MFF:s Miiko Albornoz

Förbundskapten Erik Hamrén har tagit kontakt med MFF:s Miiko Albornoz för att se till att han inte väljer bort det svenska landslaget, enligt Fotbollskanalen.se.

Hyperviktiga matcher väntar för Sveriges fotbollslandslag i VM-kvalet. Men förbundskapten Erik Hamrén verkar samtidigt redan planera för längre fram i tiden, och har talat med Malmö FF:s ytterback Miiko Albornoz, 22.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Jag har pratat med Albornoz och jag tror på honom som spelare. Men exakt vad som sades stannar mellan oss, säger Hamrén till Fotbollskanalen.se.

Miiko Albornoz dömdes till villkorlig dom i februari för sexuellt utnyttjande av barn, efter att ha haft samlag med en flicka som var 14 år. Sedan händelsen förra hösten har det spekulerats i om det påverkat hans chanser i det svenska landslaget. I en intervju med City Skåne nyligen öppnade högerbacken för att spela med Chiles landslag.

- Får jag inte chansen i Sverige kanske jag måste öppna ögonen och söka mig vidare. Chile har koll på mig. Jag vet att mina agenter haft kontakt med förbundet där, sa Albornoz till City Skåne.

Från svenska fotbollförbundets håll finns inget som hindrar att MFF-försvararen tas ut i landslaget.

- Det finns inget stopp för Miiko Albornoz i ett svenskt landslag. Det är en fråga för Erik (Hamrén) om han är tillräckligt bra, sa Karl-Erik Nilsson, ordförande i fotbollförbundet, till FotbollDirekt.se i mitten av september.