Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Carolina Fredriksson.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hallå där Carolina Fredriksson

… Göteborgsförfattare nominerad till Borås Tidnings debutantpris 2012 som delas ut 23 februari.

Grattis till nomineringen!

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Tack, det känns bra. Jag fick veta det för några dagar sedan, och hade funderat om jag skulle bli nominerad. Det är bra pristagare bakåt, så det är ett fint pris. Bra prissumma också. Jag var ju nominerad till Augustpriset också, så det är inte första gången.

"Flod kan mycket väl vara början på ett betydande författarskap" hette det i GP:s recension, berätta om din roman.

- Den handlar om två barn som bor under en bro. De leker, lever ett ganska utsatt liv och blir hjälpta av en kvinna från staden på andra sidan floden. Det var fint som recensenten skrev, att de försökte upprätthålla något slags normalitet i en extrem situation. Det handlar mycket om hur vi skapar vår verklighet och hur fantasin kan vara del i det.

Vem är Carolina Fredriksson?

- Jag är 27 år och jag kommer från Göteborg, är uppväxt här. Jag går på Chalmers, pluggar arkitektur. Författandet har följt mig från början, jag ser det mer som att jag håller på med konst på olika sätt. Jag har tecknat mycket, skrivit mycket, håller på med arkitektur … Skrivandet är viktigt, i perioder det viktigaste, men jag ser det som olika angreppsätt, olika sätt undersöka verkligheten.

Jobbar du på något nytt?

- Mmm, jag skriver på en roman. Jag vill känna mig lite mer färdig innan jag berättar, men jag håller på. Det är för min egen del, om jag börjar berätta vad det handlar om skulle jag nog fastna, jag är nyfiken själv på vad det blir.

Än en gång ställs du mot Tomas Bannerhed som fick Augustpriset, hur går det nu?

- Ja du, jag hoppas ju … Jag pratade med Tomas inför Augustpriset, han är väldigt trevlig, men självklart vore det kul om jag vann den här gången men jag har ingen aning om hur det kommer gå. När jag säger att jag vill vinna, är det med glimt i ögat, att vara nominerad är det fina. Sedan när man skriver, det är ingen hemlighet att det är viktigt att ha ekonomi bakom, den som får priset blir lite friare i sitt skrivande. Men självklart är nomineringen ett jätteerkännande, det är ju litterära priser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.