Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hösten rätt tid för att köpa fritidshus

Under hösten är det inte lika många fritidshus till salu som under våren och försommaren, men köptrycket är inte heller lika högt. Kanske är det nu du kan hitta ditt smultronställe?

Av landets knappt 700 000 fritidshus säljs och köps det ungefär 10 000 varje år och marknaden är som bekant hetast i april och maj. Eric Feiff är mäklare på Fastighetsbyrån Orust och förmedlar många fritidshus. Enligt honom är det smart att köpa hus på höstkanten.

– Utbudet är alltid något mindre på hösten och spekulanterna är färre, så hittar man något man gillar så ska man snabbt fundera på att slå till. Risken är annars att man får vänta till nästa vår.

Under vintern säljs få fritidshus, berättar Eric Feiff.
– Annat är det under våren när många vill skaffa ett hus inför sommaren, då är köptrycket högt.

Han har ett smultronställe ute till försäljning nu, ett arkitektritat fritidshus på västra spetsen av Orust.

– Säljaren är arkitekt och har ritat huset själv. Det är helt anpassat efter tomtens förutsättningar och placerat högt upp för bästa möjliga utsikt. 

Hela byggnationen och tanken bakom huset är att det ska vara minimalt med skötsel, till exempel är fasaden i järnvitriol och altanerna, som finns i alla väderstreck, är i lärkträ.

– Huset är ritat med fokus på sociala ytor där det stora allrummet för både matlagning och umgänge spelar huvudrollen, säger Eric Feiff.

Till huset hör också två gäststugor som binds samman med huvudbyggnaden genom trappor och gångar som helt följer bergets naturliga former.– Det här huset måste ses, det är verkligen speciellt, säger Eric Feiff.

Läs mer om huset och se bilder här.