Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hållbara förvaringslösningar ger minskat resursutnyttjande

Att inredning i skolor och förskolor skall vara miljöanpassad är idag en självklarhet. Genom att välja förvaringslösningar med lång livscykel och produkter som är fullt återvinningsbara ser du också till att skapa ett minskat resursutnyttjande.

Långsiktighet och hållbarhet är idag viktiga mål vid tillverkning av produkter inom möbel och inredningsindustrin. Det är mål som ligger Sonesson Inredningar varmt om hjärtat. Ett bolag som i över 100 år har levererat förvaringsskåp till bland annat skolor. 

– Vårt mål är att alltid sträva efter att arbeta med de mest miljöanpassade materialen och metoderna som finns på marknaden, produkterna är kvalitativa och har lång livstid. Därför är vi lite extra stolta över att ha levererat kapprumsinredningen till Högalidens förskola i Mölndal som är Västsveriges första Svanenmärkta förskola. Våra produkter är bedömda enligt, Sunda Hus, Möbelfakta och Byggvarubedömningen. Produkterna har dessutom 10 års garanti, säger Niclas Eriksson, Försäljningschef på Sonesson Inredningar.

Genom att välja individanpassade lösningar som elevskåp, klädskåp, kapprumsinredning och laddskåp för cyklar, datorer och mobiler från Sonesson kan du få en förvaring som är helt anpassad efter verksamhetens unika behov. 

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med kundanpassningar och våra produkter möter redan idag de flesta behov, om inte skräddarsyr vi en lösning.

Vårt breda och djupa sortiment gör att vi oftast har en befintlig lösning i vårt standardsortiment. Ett sådant exempel är Kvibergsskolan i Göteborg som skiljer sig en del från andra skolor. Där hade man utvecklat ett koncept med varierande och inspirerande miljöer för att möta olika inlärningsbehov. Det fanns ett behov av olika utformning på elevskåpen för att passa in i skolans koncept, berättar Niclas Eriksson.

Att se till att det finns reservdelar till produkter som tillverkas kan man tycka borde vara en självklarhet i tider där hållbarhet och cirkulära möbelflöden är viktiga faktorer. Men det är fortfarande inte alltid så inom möbelindustrin.

– Genom att erbjuda ett fullt reservdelssortiment säkerställer vi att man efter år av användande kan fräscha upp skåpen genom att exempelvis byta ut dörrar, lås och underreden, allt för att produkten skall ha en lång livscykel med så liten miljöpåverkan som möjligt. Det är allas ansvar att hushålla med de resurser som finns. Som ett led i detta byter vi löpande ut hela vår fordonspark till miljöbilar, så att vi lever som vi lär, menar Niclas Eriksson.

Läs mer på www.sonesson.se