Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Alnön utanför Sundsvall blev hårt drabbat när stormen Dagmar drog fram med full kraft natten till måndagen med många nedblåsta träd och ledningar som följd.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Håll er undan från vägarna"

I stormen Dagmars spår uppmanar Trafikverket göteborgarna att vänta med att åka hem.

- Trafikverkets och min förhoppning är att göteborgarna väntar så länge som möjligt med att ge sig ut i trafiken. Det är stor risk att man hamnar i kö, säger Peter Behrman på Trafikverkets pressjour.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Annandagen är den stora resdagen för många julfirare, med trångt på vägarna och många tåg fullbokade. Stormen Dagmar har gjort att läget är värre än på flera år. Tågtrafiken till och från Norrland står helt stilla och polisen där beskriver läget som kaosartat.

Göteborgsregionen är förhållandevis lite drabbad. På Västra stambanan går tågen precis som vanligt. Hittills har ett tåg, som skulle ha avgått från Luleå till Göteborg i går, stoppats. Passagerare med sov- eller liggplats erbjöds att övernatta på tåget. Magnus Andersson på SJ:s pressjour vet inte exakt hur många personer det rör sig om men uppskattar att det är runt femtio personer.

- Nu avvaktar vi Trafikverkets prognoser för att se när dessa personer kan få åka därifrån.

Trafiken på vägarna har flutit på utan större störningar på annandagsmorgonen. Men i Skaraborg och i Karlstadsområdet är läget lite värre med flera nedfallna träd. Något som tillsammans med inställda tåg och många hemvändande julfirare kan förvärra läget under dagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.