Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här växer ett nytt kvarter fram i Göteborg

Fram till stadens 400-årsjubileum år 2021 ska man ta fram cirka 7 000 nya bostäder, utöver stadens normala produktionstak. Bostäderna kommer byggas runtomkring i hela Göteborg, nyproduktionen vid Flatås Alléer är en del av satsningen och här byggs 154 bostadsrätter.

– Här växer ett helt nytt kvarter fram, det kommer bli en trevlig bebyggelse med hus i olika höjder och fina innegårdar. Bebyggelsen består till stor del av fem till sju-våningshus och olika huskroppar vilket skapar en charmig karaktär, säger Sebastian Stafnergård, mäklare på Fastighetsbyrån som ansvarar för försäljningen.

Fördelat på tre byggnader erbjuds helt nya bostäder i olika storlekar och planlösningar.

Från den minsta ettan på drygt 30 kvadratmeter till den största fyran på närmare 100 kvadratmeter, alla lägenheter har en egen utemiljö. Beroende på våningsplan och planlösning har ni uteplats, balkong eller takterrass.

– Efterfrågan på uteplatser och balkonger är alltid hög, och här kommer alla lägenheter, stora som små, ges möjlighet till uteliv, säger Sebastian Stafnergård.

Lägenheterna karaktäriseras av ljus, öppenhet och extra god takhöjd och fokus ligger på kvalitet och hållbarhet – visionen är att bygga ett område med en tydlig miljöprofil vilket syns i allt från materialval till energisparande lösningar.

– När man köper nyproduktion kan man vara med och påverka materialval bland annat kök och badrum, vilket många uppskattar. Man kan snickra ihop sin drömlägenhet, utan att behöva renovera, säger Sebastian Stafnergård.

Kvarterets tre hus är unikt utformade och förenas i en genomtänkt design med hänsyn till material och färgval. Visionen ligger i att utveckla områdets ”hus‐i­‐park-‐arkitektur” genom att utforma kvarteret i harmoni med omgivningen. Exempelvis har de ljusa fasaderna inslag av tegel, något som är en blinkning till den omgivande bebyggelsen.
– Husen smälter in i den befintliga miljön på ett stilfullt sätt, säger Sebastian Stafnergård.

I Flatås Alléer bor man mittemellan levande Linnéstaden i norr och Frölunda kulturhus en kort bit bort i väster. Ett perfekt läge, enligt Sebastian Stafnergård:
– Här behöver man inte välja lugn och ro eller stadsliv, man har nära till stadens puls, som bara ligger några hållplatser bort, samtidigt som man har lugnet hemma.

Säljstarten sker under senhösten, byggstart 2017 och inflytt cirka ett och ett halvt till två år senare.
– Intresset är stort, är man intresserad är det bara att höra av sig redan nu så är man garanterat med i säljstarten, säger Sebastian Stafnergård.

Läs mer här.