Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här ligger Göteborgs mest lovande lägen.

Vilka områden bör man spana på i jakten på bostad och var blir det populärt att bo i framtiden? Vi bad Tina Persson på Fastighetsbyrån sia om morgondagens bästa lägen.

Göteborg är i ständig utbyggnad. Fram till 2050 ska centrala staden växa till dubbel storlek, med 25 000 nya lägenheter och 45 000 nya arbetsplatser. För den som letar bostad nu ligger det dock långt fram i tiden, och man vill kanske snarare veta vilka områden som kommer att bli populära härnäst. Tina Persson är mäklare på Fastighetsbyrån och hon tror att många av framtidens lägen ligger i Göteborgs kranskommuner.
– Ska man satsa på något just nu så är det Lerum, Ale och Kungsbacka, där byggs det otroligt mycket. Än så länge ligger priserna relativt lågt i förhållande till centrala Göteborg, men jag tror att det kommer att explodera. Att köpa i kranskommunerna är en lönsam affär.

Lerum är ett av de ställen där det byggs mycket nytt just nu.

För den som hellre vill bo i city finns det givetvis lovande lägen även utanför kranskommunerna. Tittar man på centrala Göteborg kommer Kvillebäcken att vara fortsatt populärt. En stadsdel som det alltjämt byggs mycket i, och där allt fler caféer, restauranger och affärer poppat upp under de senaste åren. Överlag menar Tina Persson att man ska titta efter områden där det byggs.
– Platser med mycket nyproduktion blir ofta populära. Jag tror att både Lundby park och Backaplan kommer att utvecklas på liknande sätt som Kvillebäcken. Även Hisingsbacka är exempel på ett område där det kommer att komma mycket nyproduktion.

Ett annat säkert kort för att få koll på nya heta områden är att titta på kollektivtrafiken, som ofta hänger ihop med stadsplaneringstrender.
– Både vid Backaplan och Hisingsbacka kommer de till exempel att dra om kollektivtrafiken och utöka förbindelserna.

Att kollektivtrafiken byggs ut eller att det redan finns bra förbindelser är ett bra knep för att se om ett område kommer att kunna bli populärt menar hon.
– Där kommer folk att vilja bo, så där kommer trycket att öka. Man kan givetvis också se det från andra hållet, att ju fler personer som flyttar till ett ställe, desto snabbare kommer kollektivtrafiken att komma igång där. Kontentan är att människor alltid kommer att behöva ta sig till sina jobb.