Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här förtätas staden med vindsbygge

Att det behöver byggas fler bostäder i Göteborg kan de flesta skriva under på. Uppstarten vid nybyggnadsprojekt är ofta tidskrävande när det kommer till faktorer som tomtmark, stadsplaner, bygglov och ny infrastruktur. Fördelarna med att bygga lägenheter på ett befintligt hus vind är många.

Ett alternativ till nybyggnation är fastighetsutveckling. Vilket innebär att man bygger om eller till på befintliga fastigheter och därmed ökar antalet lägenheter i det aktuella huset. Ett aktuellt projekt är vindsutbyggnaden av BRF Svenska Folkbyggen 8:as fastigheter som du hittar på Sunnanvindsgatan, Hisingen.
– Detta är verkligen ett kanonkoncept som ligger helt rätt tiden. Jämfört med nyproduktion är den här typen av fastighetsutveckling väldigt smidigt, säger Joachim Carlstedt, mäklare på Fastighetsbyrån och ansvarig för försäljningen av de nyproducerade lägenheterna på Sunnanvindsgatan.

Enligt honom är fördelarna många. Den här typen av fastighetsutveckling blir ofta en bra affär för bostadsrättsföreningen som får in mångmiljonbelopp till sin förening och de nya lägenhetsägarna kan flytta in i en befintlig bostadsrättsförening.

– En ny bostadsrättsförening drags ofta med stora lån och en viss osäkerhet, här är det tvärtom, man flyttar in i en stabil förening med många års erfarenhet, vilket är en trygghet för köparen. Man får en helt ny lägenhet i en befintlig förening, det bästa av två världar.

Totalt kommer det byggas 32 stycken ettor på våning fyra, det befintliga taket rivs av och lägenheterna byggs. Alla lägenheter kommer vara 30 kvadratmeter stora, med ett loft med ståhöjd, på fem kvadratmeter.
– Det kommer gå en trappa mellan lägenheten och loftet, vilket maximerar ytan på ett bra sätt, säger Joachim Carlstedt.

Alla lägenheter kommer ha två terrasser på sju kvadratmeter vardera, dessa är placerade på varsitt håll i lägenheterna. Utsikten från väster är fri och det är inte någon insyn.
Enligt Joachim Carlstedt är fastighetsutveckling med vindsutbyggnad något som är på gång i Göteborg och blir allt vanligare:
– Vi letar hela tiden efter fler föreningar där den här typen av utbyggnader är möjliga. Det behövs fler bostäder i Göteborg och det här är ett både smidigt och snabbt sätt att bygga.


Lägenheterna på Sunnanvindsgatan kommer säljas på ritning. Nyfiken på att veta mer? Kontakta Joachim Carlstedt på mejl [email protected]