Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här bor månadens bostadsvinnare

Prisutvecklingen på bostadsrätter är stabil i Göteborg, men det finns några områden som det går extra bra för. De senaste månadernas bostadsvinnare bor i Torslanda-Björlanda.

Bostadsrätterna i Göteborg fortsätter att öka i värde. Enligt Svensk Mäklarstatistik har stadens bostadsrätter haft en prisutveckling på 4,2 procent de senaste tre månaderna. Vinnaren i Göteborg heter dock Torslanda-Björlanda som under samma period har haft en prisutveckling på hela 11,4 procent. Även de senaste 12 månaderna har man haft en stark prisutveckling i området, med 22,2 procent. Maria Lundgren Höij, mäklare på Fastighetsbyrån menar att det beror på att det fortfarande är förhållandevis billigt att köpa i området.
– Priserna har legat lågt i förhållande till vissa andra närliggande stadsdelar. Om vi till exempel jämför med Eriksberg så är det fortfarande billigt i Torslanda och Björlanda.

Ytterligare en anledning till den starka prisutvecklingen är det faktum att det är så stor efterfrågan på boenden i Torslanda och Björlanda.
– Stadsdelen utvecklas i snabb fart samtidigt som bl.a. Volvo och närheten till stan ger bra arbetsmöjligheter, detta är något som gjort att många har fått upp ögonen för området.
I nuläget är det lågt utbud i förhållande till efterfrågan, därav den uppåtgående prisutvecklingen, säger Maria.

Det både byggs och planeras för flertalet nya bostäder i området. Västra Hisingen står inför ett stort exploateringsskede då både Amhult i Torslanda och Skra Bro i Björlanda skall bebyggas med bland annat affärshus, nya bostadsområden och matmarknader. Utöver att Torslanda är en stadsdel i utveckling tror Maria att det som lockar människor hit är närheten till naturen, och det faktum att nästan allt man behöver finns i närheten.
– Området har ett underbart havsnära läge som kantas av saltstänkta klippor och fin natur såväl som bra barnomsorg, trygghet och goda kommunikationer.

Är det en bra affär att köpa i Torslanda nu?
– Ja absolut, det är ett bra område där allt finns i form av butiker, kultur, bad och båtliv. Dessutom ligger Torslanda endast 10-15 minuter från Göteborg Centrum, det går flertalet Expressbussar in till Göteborg centrum med bara några minuters mellanrum.