Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rätt skrivarstämning i Astrid Lindgrens lägenhet.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här bor du som författarna

Bota skrivkrampen eller låt dig inspireras i de miljöer som formade några av världens största författare. Bo som dem på resan.

Charles Dickens kontor
Uppiffat förvisso, men i centrala London kan du övernatta på Charles Dickens gamla kontor. Här grundade författaren tidningen All The Year Round, där han publicerade sina noveller. Lägg vantarna på guideboken Walking Dickensian London och ge dig ut på en promenad i författarens fotspår.
www.dickenslondontours.co.uk
www.airbnb.se/rooms/680514

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Astrid Lindgrens Näs
Här i det lilla röda huset på gården Näs i Vimmerby i Småland växte Astrid Lindgren upp. Hemmet ser fortfarande ut som det gjorde när författaren var barn, och på gården finns sockerdricksträdet och snickarboa. Boende finns det gott om i närheten av platsen som formade en av Sveriges mest folkkära författare.
http://www.astridlindgrensnas.se/

John Steinbecks skrivarstuga
I den historiska kuststaden Monterey, Kalifornien, kan du övernatta i Steinbecks skrivarstuga där han skrev Loggbok från Cortez hav. Vid vattnet ligger den gamla konservfabriksgatan, Cannery Row, som har en huvudroll i romanen med samma namn.
www.airbnb.se/rooms/1325979

Anne Franks hus
På Prinsengracht 263 i Amsterdam ligger kanalhuset med det hemliga annexet där Anne Frank och hennes familj gömde sig från nazisterna, innan de slutligen förråddes. Historien är tydligt närvarande i huset där de världsberömda dagböckerna blev till. Lägenheter och hotellrum finns att hyra i kvarteret.
www.annefrank.org

Earnest Hemingways barndomshem
Här i Oak Park, Illinois, föddes Earnest Hemingway 1899. Huset har nyligen återställts i ursprungligt skick och visas för turister. Den som vill skriva sitt livs roman här har faktiskt chans att göra det. Oak Parks Hemingwaystiftelse tar emot ansökningar från den som gratis, under ett år, skulle vilja nyttja det kontor i safaristil som inretts på vinden.
Haken? Det finns bara plats för en person.
www.ehfop.org

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.