Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Melker Andersson öppnar krog i Göteborg.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här är stjärnkockens nya storsatsning på Avenyn

Snabbmat som har en lantlig kvalitet. Det är konceptet för Melker Anderssons restaurang Vigårda som blivit framgångsrikt i Stockholm och Malmö. Nu har turen kommit till Avenyn i Göteborg.

– Det har varit en dröm de senaste tio åren att få öppna en snabbmatsrestaurang med kvalitet. För tre år sedan fick vi chansen i Stockholm, säger Melker Andersson, som är kock på flera restauranger och en av grundarna av Vigårda.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Restaurangen, som ska öppna på Kungsportsavenyn, ska bygga på en lantlig profil. Man har en historia om en bondgård och maten ska vara lokalproducerad och han tycker det ska kännas äkta. Vigårda finns sedan tidigare i Stockholm och Malmö och har varit uppskattad. Men det finns också en del utmaningar med snabbmatskonceptet.

– Det ska vara många burgare och en annan prissättning än på en vanlig restaurang. Köken är mindre och mer kompakta och människorna man arbetar med har ingen utbildning. Det är en helt annan sak än en vanlig krog, säger Melker Andersson.

Han understryker att det inte är någon stockholmskrog som kommer etablera sig i staden utan alla som jobbar på Vigårda på Avenyn ska vara göteborgare. Det ska fungera som en riktig snabbmatsrestaurang som ska vara "slinka-in"-vänlig.

– Jag har bott i Göteborg tidigare, så det ska bli kul att komma tillbaka efter 20 år. Det är en fantastisk stad, säger Melker Andersson.

Restaurangen öppnar torsdagen 28 januari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.