Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här är hyllningen till Hisingen

I sin nya musikvideo hyllar artisten Jamie Meyers sina barndomsgator i Kville.- Kanske kan den bidra till att ge en bättre bild av Hisingen, säger han.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T6ETwHqFAy0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Väderkvarnsgatan, Brämaregårdens kyrka och Rambergsskolan syns alla i Hisingssonen Jamie Meyers nya musikvideo till låten Holy ground to me. Videon är inspelad i november förra året - den sista vackra höstdagen med klarblå himmel - och är en hyllning till barndomens gator.

- Jag tror alla har en gata som inte ser mycket ut för världen, men där allt började och dit man återkommer när man blir äldre. Som betyder något speciellt just för en själv, säger Jamie Meyer på telefon från Nashville, Tennessee, där han numera bor.

Jamie Meyer växte upp med sin mamma på Väderkvarnsgatan i Kville på Hisingen. En trappa ner bodde morfar och mormor, som han tidvis bodde hos efter att mamman hade flyttat från Göteborg.

Låten Holy ground to me kom till utifrån ett Instagraminlägg, berättar Jamie Meyer.

– Min morfar och mormor gick bort ganska tätt. När vi höll på att röja ur deras lägenhet lade jag upp en bild från Väderkvarnsgatan och skrev att detta kommer alltid vara "holy ground" för mig, säger han.

Tillbaka i Nashville berättade han om inlägget för en av sina producenter, Jimmy Mattingly, som genast sa att det här låter som en låt du borde skriva. Det gjorde han också tillsammans med kollegan Sarah Derr. Låten spelades sedan in i Sverige av Håkan Mjörnheim.

Regissör till musikvideon är Patric Ullaeus.

– Det hade varit väldigt dåligt väder i Göteborg, men denna dag när vi spelade in sken solen hela tiden. Dagen efter var regnet och rusket tillbaka igen, säger Jamie Meyer.

Förutom gatubilder från Kville finns rörliga klipp på Jamie Meyers morfar med i videon.

- Det är iPhone-klipp som jag har samlat under åren så det blir som en hyllning även till honom och mormor, säger han.

2012 flyttade Jamie Meyer till Nashville, men han har haft svårt att släppa Hisingen. Han har varit tillbaka flera gånger.

De nya bostäderna som har byggts under senare år i Kville har han blandade känslor för.

- Jag förstår att det måste byggas, men min morfar sa att "de bygger så mycket att man snart inte ser något" och jag håller med honom lite. Jag saknar de öppna fälten och kommer ihåg när det inte fanns något byggt vid Vågmästareplatsen och vid Porslinsfabriken.

Vi pratar om skjutningarna och morden som har varit på Hisingen de senaste åren. Och om Hisingens oförtjänt dåliga rykte.

- Jag förstår att det kan skrämma, men det finns så mycket annat på Hisingen också. Många inom kommunen gör ett jättebra jobb för att förbättra situationen, säger han och tillägger:

- Kanske kan min video ge en annan bild av Hisingen. Jag ville bara förmedla bra saker. Här i Nashville säger de som har sett den att det ser ut som rena paradiset på Hisingen.

Jamie Meyers bästa Hisingstips

1. Tildas

2. Kville biljard

3. Att promenera runt i skogen vid Slättadamm

Fakta: Jamie Meyer

Artist och låtskrivare.

Född i Göteborg, men bor numera i Nashville, Tennessee.

Han har släppt två album, turnerat med Glenmark, Eriksson, Strömstedt och den amerikanska countrygruppen Lady Antebellum samt varit förband till Westlife.

Bryan Adams har skrivit låtar till honom.

Han har varit nominerad till Rockbjörnen och NRJ Music Awards och medverkat i bland annat Så ska det låta.

Var med i dokusåpan Popstars 2002, där han slutade 3:a.