Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Loret Sadiku gör 2-0 för Helsingborg

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken utklassat av HIF

Helsingborg är nya serieledare i allsvenskan efter 5–0 mot Häcken.

Helsingborg är dokumenterat starka på hemmaplan. Förra säsongen förlorade HIF en match på Olympia.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Så det var en tuff match som väntade Häcken på måndagskvällen. Och Häcken hade inte mycket att hämta. HIF var rappare, vassare och dominerade matchen från start till mål. Häcken hade svårt att komma fram, spelade för långsamt, hade stora luckor i försvaret och fick inte passningsspelet att fungera.

Häcken kom till spel utan bland andra Martin Ericsson, Dioh Williams och långtidskadade Mohammed Ali Kahn i startelvan.

HIF gjorde också första målet efter 29 minuter.

Ett inlägg från höger, Källqvist på bollen som gick högt upp i luften och hamande hos HIF:s Mattias Lindström som spelade in den direkt på volley till Robin Simovic – som styrde in ledningsmålet för Helsingborg.

Häckens två bästa chanser så lång var ett hårt skott utanför av Nasiru Mohammed och ett från Fredrik Björck som tog rakt på en HIF-försvarare

Häcken hade en nykomponerad högersida med Kari Arkivuo som back bakom Björn Anklev. Och Kari Arkivuo, som normalt håller till som vänsterback, fick att göra med snabbe och tekniske David Accam.

2–0 kom i den 63e minuten – efter hörna. Bollen slogs in av en helt fristående Loret Sadiku, HIF:s mittback.

3–0 kom tio minuter senare. Överlappning på högerkanten, inlägg och bollen till en fri Simovic som enkelt kunde slå in sitt andra mål från nära håll.

4–0 (76) var ett solonummer av David Accam som drev upp bollen på vänsterkanten. ha fintade utåt, gicvk inåt och knorrade in bollen i bortre gaveln.

5–0 (83) Alvaro Santos.

En övertygande seger för Helsingborg som därmed förbi IFK Göteborg i toppen av allavenskan och leder nu serien två poäng före Blåvitt.

Häcken fortsätter leta och har nu förlorat fyra av åtta matcher.

Häckens startelva: Christoffer Källqvist – Kari Arkivuo, Fredrik Björck, Emil Wahlström, Leo Zuta – Dominic Chatto, Oscar Lewicki –Björn Anklev, René Makondele, Nasiru Mohammed – Moestafa El Kabir

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.