Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Häckens Kari Arkivuo har fortfarande känning i knät.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken mot Dallas - två gånger

Efter 0-3 mot Lilleström, 5-1 mot Ljungskile och 3-1 mot Falkenberg spelar Häcken på fredag första matchen under träningslägret i Dubai, mot MLS-laget FC Dallas.

- Vi har det grymt bra och har trots allt strul lyckats lösa allt fantastiskt bra, säger sportchefen Sonny Karlsson på telefon från Förenade Arabemiraten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi hade bekräftelser på träningsplaner, men de var för dåliga, det kände vi direkt, fortsätter han.

I stället anlitades en iransk idrottsförening, vars planer ligger ännu närmare Häckens hotell.

- De är jättebra. Dessutom har vi haft problem med matcher, vår tänkta motståndare har fått ändringar i serieprogrammet, vilket gör att vi möter Dallas två gånger, säger Sonny Karlsson.

Första matchen spelas klockan 15.00 svensk tid på fredagen.

- Man tittar, som alltid, på olika saker. Vi har sex nya i truppen, det är nya relationer i laget. Fram till första tävlingsmatchen mot Öis 1 mars skall allt vara på plats. Dallas scoutar vi inte, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

En rapport från truppen skvallrar om knäont för Kari Arkivuo, en kvarleva från senaste landslagssamlingen med Finland, Fredrik Björck återhämtar sig fortfarande från den hjärnskakning han ådrog sig i krock med egna målvakten Peter Abrahamsson i matchen mot Ljungskile, Martin Ericsson har känning i en ljumske men spelar troligen mot Dallas, Alexander Jeremejeff är sjuk.

Andra matchen mot FC Dallas spelas på måndag i Abu Dhabi, två timmars bussresa från Dubai.

- Förhoppningsvis kan Kari träna för fullt på fredag, om Björck kan vara med på måndag får vi se.

I dag torsdag har Häckenspelarna en ledig dag, vilket för några av spelarna (Simon Sandberg, Samuel Gustafson och Simon Gustafson) innebär fallskärmshoppning.

Under onsdagen hälsade Häckens ledarteam på landslagets sjukgymnast Johan Sandberg, som arbetar för fotbollslaget Al Nasr.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.