Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken förlänger med Frölund

Försvararen David Frölund, 34, fortsätter i Häcken – minst ett år till. – Jag siktar på Kristian Bergström, han blir 40 nästa år.

Allsvenska BK Häcken förbereder för nästa säsong. En del i det arbetet är att förlänga några av de utgående kontrakten. Ett är högerbacken David Frölunds.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– För att han är så pass bra, motiverar sportchef Sonny Karlsson beslutet om det nyskrivna ettårskontraktet.

David Frölund har spelat 15 matcher i årets allsvenska och kom 2005 tillbaka från en sejour i Örgryte IS. Totalt har Frölund, som tidigare har hette Marek, spelat 251 allsvenska matcher. Han både inledde och avslutade sin landslagskarriär mot Nordkorea (1-1) i Kings cup 2003.

– Min enda tanke har varit att fortsätta i Häcken. Sonny vill inte skriva längre kontrakt än ett år med äldre spelare, jag hade gärna skrivit längre.

Synpunkter på din egen säsong?

– Upp och ned. När jag får vara skadefri går det bra, när jag är halvskadad är jag inte riktigt hundra. Jag siktar på att vara skadefri nästa säsong.

Och lagets?

– Lite som min. Upp och ned. Bra nu på hösten – och så har vi slagit svenska mästarna två gånger. Det känns bra.

Hur länge tänker du fortsätta spela?

– Jag fyller 35 under nästa spelår. Jag siktar på Bergström i Åtvidaberg. Han blir väl 40 nästa år … Så länge kroppen håller och jag tycker att det är roligt finns ingen anledning att lägga av. Just nu är det jädrigt skoj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.