Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken får ny fotbollsarena

BK Häcken får en ny arena. - Jag är oerhört glad och tacksam, sa klubbdirektören Dennis Andersson.

Socialdemokratiska ordföranden i såväl idrotts- och föreningsnämnden samt Gotevent, Anna Johansson, gästade Rambergsvallen på söndagen och det hade hon förstås aldrig gjort utan att ha ett glatt besked med sig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- På tisdag presenterar vi i majoriteten vårt förslag till budget för 2013 och där har vi avsatt 130 miljoner för en ny arena, berättade hon.

Det blir en ren fotbollsarena för 7 000 åskådare och försedd med konstgräs för att kunna användas i stor utsträckning. Friidrottsbanorna försvinner och fridrotten hänvisas till stora Ullevi i väntan på ett bra förslag om en sådan arena på Hisingen.

- Nu får Higab uppdraget att upphandla och sedan får förmodligen Gotevent eller idrotts- och föreningennämnden ansvara för driften av den färdiga arenan, fortsatte Anna Johansson.

18 juni fattar kommunfullmäktige beslut om budgeten.

Var Häcken spelar nästa år, medan den nya arenan byggs, är ännu inte klart. Gamla Ullevi är ett alternativt, men vad händer om Örgryte går upp i Superettan?

- Från början byggdes Gamla Ullevi för de tre alliansklubbarna, men sedan dess har det ju hänt en del, konstaterade Anna Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.