Häcken fixade en poäng mot AIK

|

Publiken ropade ”Flytta hem Eguren” till nyförvärvet Sebastian Eguren och sviten på segerlösa matcher på Råsunda är nu uppe i fyra raka för svenska mästarna.

–Självklart är vi besvikna över att vi inte vinner matchen men de (Häcken) är bra i sitt offensiva spel. Vi får inte tag i bollen och sedan tappar vi den för lätt, då får vi heller inget tryck på motståndaren, sade AIK-tränaren Stahre.

Då hade han sett sitt lag spräcka i alla fall en tung svit, den med antal mållösa minuter på Råsunda. Det hann gå totalt 302 minuter innan Dulee Johnson ordnade säsongens första hemmamål.

Fint framspelad av Martin Mutumba kunde han behärskat skjuta in 1–0 i 34:e minuten i lördagens möte. Ledningsmålet blev dock inte segermålet när AIK slappnade av och tänkte mer på halvtidsvila än vad Häckens Dominic Chatto gjorde. På övertid i första halvlek fick han stå helt fri utanför AIK:s straffområde och skjuta in kvitteringsmålet.

Det slutresultatet var knappast orättvist, särskilt inte som Häcken egentligen borde haft ett ledningsmål men AIK räddades av domaren Martin Hansson.

Hansson har varit i en rad blåsväder de senaste åren, bland annat handssituationen som hjälpte Thierry Henry och Frankrike till fotbolls-VM via playoffmötet mot Irland. I lördagens match dömde han offside vid Häckens mål i 17:e minuten.

Felaktigt visade tv-repriserna. John Chibuikes mål efter Paulinhos misslyckade skott var helt korrekt. Häcken kunde dock lika gärna fått ett segermål i slutminuterna. Inhopparens Jonas Bjurströms skott tog i stolpen, ett par centimeter till höger och Häcken hade åkt hem med tre poäng. Nu var tränaren Peter Gerhardssons lag ändå rejält nöjda.

–Jag är nöjd med vad vi presterade. Försvarsmässigt så fick till en bra defensiv. I dag var det mesta bättre än senast mot Mjällby. Vi spelar ju på Rambergsvalllen så varje bortamatch är en fest, sade han.

Detsamma gäller dock inte AIK och deras hemmamatcher.