Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gyllene Tider hoppas på Ullevi

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Slottsskogsvallen kan bli Ullevi. Nu bekräftar konsertarrangören Live Nation det alla redan visste: den 12 juli vill Gyllene Tider återupprepa sin succé från 2004. För ni minns väl den gyllene sommaren 2004?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter bandets lyckade återföreningsturné (Återtåget '96) samlades Gyllene Tider ännu en gång. Den nya turnén GT25 höll på att välta Sverige och hallänningarna toppade sin veritabla Eriksgata med den smått osannolika spelningen på Ullevi den 7 augusti. Med 58 977 personer i publiken är Gyllene Tider sedan dess det enda svenska band som trängs med Springsteen, U2 och Madonna på topp-tio-listan över landets mest publikdragande konserter.

Självklart hoppas Gessle & Co på en liknande upplevelse, konstigt vore det väl annars, men turnéarrangören Live Nation har valt att ligga lågt och inte nämna Gyllene Tider och Ullevi i samma mening. Inte ens när GP kunde avslöja att Live Nation faktiskt preliminärbokat Ullevi den 12 juli, som ett alternativ om de drygt 20 000 biljetterna till Slottsskogsvallen skulle sälja slut, ville man ge några kommentarer.

Vid Gyllene Tiders pressträff i Halmstad tidigare i veckan bekräftade dock Live Nation för GP att konsertbiljetterna säljer som smör och att man faktiskt hoppas kunna flytta spelningen till Ullevi, att det är "vad alla går och väntar på".

Men varför dröja med sådana besked? Tja, först och främst ska Gyllene Tider släppa sitt nya album Det är dags att tänka på refrängen. Plattan kommer 24 april och om det blir en sådan succé som bandets skivbolag EMI tror och hoppas lär även biljettförsäljningen till Slottsskogsvallen skjuta ny fart, och då vet ni vad som väntar den 12 juli … då syns vi på Ullevi.