Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gunilla i bråk med GP

Anders Håkansson, chef för GP:s bildredaktion reder ut begreppen kring bråket om bilderna på Hollywood-frun Gunilla Persson.

Gunilla Persson, känd från tv-programmet Svenska Hollywoodfruar, är arg på GP. Vad har hänt?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Hon tyckte inte om en av bilderna som publicerades och menade att hon fått ett löfte om att den inte skulle användas. Vår bildredaktör som haft kontakten med henne blev onekligen lite förvånad över utspelet, men det gav ju bra rubriker och det var väl kanske meningen.

Brukar ni ge personer som ska vara med i tidningen möjlighet att påverka bildvalet?

- I den här typen av porträttfotografering är det alltid en dialog vid själva fotograferingstillfället, framförallt om den som blir fotograferad är orolig, osäker eller har komplex för något. En bra kontakt mellan fotografen och den som ska vara med på bild ger alltid bästa slutresultatet. Samtidigt är det viktigt att förstå att vi som tidning alltid måste avgöra till slut vad som publiceras eftersom vi är ansvariga för innehållet.

Är det något speciellt man ska tänka på om man plåtas av en tidningsfotograf?

- Var dig själv och tänk på att GP:s fotografer alla har väldigt lång erfarenhet och är vana vid att möta nya människor. De vill att läsarna möts av en bra bild som du känner dig bekväm med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.