Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sören Cratz.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Guldtränaren drabbad av hjärtinfarkt

Sören Cratz, Hammarbys guldtränare 2001, återhämtar sig som bäst från en hjärtinfarkt. -Det har varit tufft, men nu mår jag bra, säger han till Folkbladet.

Den 18 januari befann sig Cratz, 66, hemma i bostaden i Finspång när han kände en tilltagande smärta i bröstet och ringde efter ambulans. Efter operation och fem dagar på sjukhus skickades han hem.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Snart stod det klart att han fått vatten i lungorna.

-Jag kunde inte andas och sov knappt på fem dagar. Det var nog den värsta perioden, säger Cratz, som fick läggas in på nytt i perioder.

Först i fredags blev han friskförklarad, åtta kilo lättare.

-Om jag ska ge något råd till andra så är det att gå på undersökning. Det är lätt att lura sig själv. Jag är ganska smal och motionerar en timme om dagen men det är ingen garanti, säger han till Folkbladet.

Cratz har en lång tränarkarriär bakom sig. Med Hammarby tog han klubbens hittills enda SM-guld 2001. Han har också tränat Degerfors, IFK Norrköping, Helsingborg, Trelleborg och Mjällby i allsvenskan.

Förra året var han assisterande tränare i Sylvia i division 1.

-Jag har svårt att se hur jag ska kunna hålla mig borta helt från fotbollen. Kanske att jag kan åka och spana på IFK Norrköpings motståndare. Det gjorde jag förra året och kan tänka mig att göra igen.