Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder: TT

Granskning visar landsbygdsministerns dyra engelskakurser

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har deltagit i språkkurser för över en kvarts miljon under ett år. Buchts pressekreterare menar att det inte finns någon särskild policy för språkkurser, enligt tidningen ATL.

Efter den senaste rapporteringen om det förra statssekreterare Erik Bromanders resekostnader har nu uppgifter om landsbygdsministern framkommit.

Det är tidningen ATL som har granskat Buchts utgifter efter hans tillträde för två år sen. I granskningen framkommer inget fusk men väl några kostnader som sticker ut.

Bucht har deltagit i språkkurser i engelska för att klara sitt nya uppdrag. Totalt tio fakturor från Företagsuniversitetet för en totalkostnad av 259 000 kronor har lämnats in sedan juni 2015.

– Medarbetare i regeringskansliet kan erbjudas enskilda lektioner i språk om det finns särskilda behov av att undervisningen anpassas till rätt nivå, uppger presskommunikatören Cajsa Holm på regeringskansliet för ATL.

Men någon ytterligare policy finns inte för språkkurser. 

Även Buchts resor både utomlands och hemresor till Tornedalen med hyrbil sticker ut i granskningen av ATL. Buchts pressekreterare menar dock att kostnaderna för resor ligger inom ramarna för regeringskansliets policy för statsråd.