Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Grannar protesterar mot Ivanka Trumps skräpvanor

Ivanka Trumps grannar i en lyxig del av Washington är irriterade över att presidentdottern och hennes följe parkerar huller om buller, låter sopor bli stående och att familjens vakter – enligt grannarna – kastar sura blickar på de andra boende.

När Barrack Obama flyttade till överklassområdet Kalorama i Washington efter att ha lämnat presidentposten, skedde flytten utan något större ståhej. Secret Service stängde då av ett helt kvarter. Men upprörda grannar reagerar nu desto starkare på klanen Trumps inflytt, rapporterar AP.

I samband med att Donald Trump tillträdde posten som president, flyttade hans dotter Ivanka Trump, hennes make Jared Kushner och deras tre barn in i en lyxvilla i området. Huset värderas till drygt 48 miljoner kronor. 

LÄS ÄVEN: Här är Ivanka Trumps nya hem i Washington

Sopor blir stående

Grannarna klagar nu på att gator har stängts av på grund av säkerhetsskäl, på att Trumpföljet tar upp alla parkeringsytor och på att Ivanka Trumps familj inte har brytt sig om att lära sig sophämtningsschemat. Det har lett till att skräp blir stående i det annars prickfritt skötta området. Dessutom hävdar vissa grannar att Secret Service-vakterna blänger otrevligt på de andra boende

Lyxvillan köptes i december av ett företag med kopplingar till en chilensk miljardär. Företaget ordnade tillstånd att hyra ut till Ivanka Trumps familj så sent som i veckan, först efter att ha fått en varning.

LÄS ÄVEN: Scarlett Johansson häcklade Ivanka Trump

Förbudsskyltar plockades bort

Grannen Rhona Wolfe Friedman säger till News Sentinel att Ivanka Trumps stab parkerar långt utöver de två timmar som det är tillåtet att stå på gatan. Dessutom har barriärer satts upp runt huset, vilket tvingar fotgängare att gå över till andra sidan gatan.

Grannarnas klagomål om rena felparkeringar har lett till att skyltarna om att parkering är förbjuden på vissa platser helt enkelt togs bort under fredagen.

Kom med uttalande

Samma dag tvingades representanter för Secret Service till er krismöte med de boende i området, enligt AP. Ivanka Trumps gick via en anställd även ut med ett uttalande: "Vi älskar området och vår familj har fått ett otroligt vänligt välkomnande från våra grannar." 

Det förblir därmed något oklart huruvida Ivanka Trump är medveten om klagomålen.

En av de boende som valts ut att representera grannskapet, medger att något annat än förfulande sopor och påstått blängande säkerhetsvakter kan ha bidragit till upprorsstämningen.

– En del av upprördheten kanske har att göra med politik litegrann, säger representanten Ellen Goldestein till AP.