Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Narcissisterna anfaller – hur blev vi så besatta av vårt yttre?

Göteborgs-Posten bjuder in till ett samtal om skönhet och ängslighet i vår tid, mellan Liv Strömquist och Daniel Sjölin på Göteborgs konstmuseum, modererat av GP Kulturs idé- och kritikredaktör Sanna Samuelsson.

I videospelaren ovan kan du se Göteborgs-Postens sändning från Göteborgs Konstmuseum den 25 september 2021.

Ideal har alltid funnits men förändrats genom tiderna. Det som var vackert på 1800-talet tycker vi ser konstigt ut i dag. Vårt tids solbrända, smala ideal skulle en 1800-talsmänniska ha sett som märkligt. 

Men vi har aldrig varit så fotograferade och självmedvetna som nu. Likt Narcissus stirrade på sin spegelbild sitter vi fast vid våra mobiler och granskar oss själva.

Och inte bara det: rädslan för att hängas ut på sociala medier och få dåligt rykte har gjort oss ängsliga. Vi är inte bara våra egna fotografer och modeller, utan också luttrade pr-agenter för vårt eget personliga varumärke. 

Har vi alla gått och blivit narcissister?

 

 

 

Vill du bli GP Live-partner?

Möt en engagerad målgrupp som vill vara med och skapa ett stimulerande klimat i Göteborg – och som uppskattar kvalitativ lokal journalistik. I partnerskap med GP Live kan ni vara med och skapa tongivande evenemang som främjar debatt, öppenhet och nya nätverksmöjligheter.

Kontakta oss

Om GP Live

GP Live skapar dynamiska möten kring ett spännande ämne. Med säker hand guidar våra journalister oss genom förvånande och fördjupande samtal. De möter starka personligheter och framträdande beslutsfattare, visionärer och strateger i stadens näringsliv, politik, kultur, sport och akademi.