Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

GP Live: En kväll om hemlöshet

Vad är hemlöshet och hur väl överensstämmer vår bild av en hemlös person med verkligheten? GP Live 6 december handlade om hemlöshetens nya ansikte.

Nära 5 400 personer i Göteborg, 3 780 vuxna och 1 611 barn, räknas som hemlösa. I bostadsbristens Göteborg kan steget från en ordnad tillvaro till en daglig kamp för någonstans att bo vara kort. Sjukdom, arbetslöshet eller en skilsmässa kan göra att ekonomin går i sank och du blir av med din bostad.

Göteborgs-Posten, i samarbete med Faktum, bjöd in berörda som berättade om sin situation. Dessutom fanns politiker på plats för att förklara varför det ser ut som det gör och vad de ville göra åt hemlösheten.

Här ser du en summering av eventet.

 

Programledare

 

 

Gäster

 

Politikerpanel

 

 

Vill du bli GP Live-partner?

Möt en engagerad målgrupp som vill vara med och skapa ett stimulerande klimat i Göteborg – och som uppskattar kvalitativ lokal journalistik. I partnerskap med GP Live kan ni vara med och skapa tongivande evenemang som främjar debatt, öppenhet och nya nätverksmöjligheter.

Kontakta oss

Om GP Live

GP Live skapar dynamiska möten kring ett spännande ämne. Med säker hand guidar våra journalister oss genom förvånande och fördjupande samtal. De möter starka personligheter och framträdande beslutsfattare, visionärer och strateger i stadens näringsliv, politik, kultur, sport och akademi.