Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

GP Kultur på Filmfestivalen

Ett späckat program där vi summerade och guidade igenom filmåren 2018 och 2019, intervjuade framtidens filmhopp från Göteborg och avhandlade filmbråket som skakar Göteborg – vem har egentligen bäst nytta av film-miljonerna? Med Victoria Greve, Fanny Wijk och Maria Domellöf-Wik.

 

Det är dags att ta nya tag. Det var den samlade bilden från GP Live när politiker och filmarbetare debatterade Göteborgs filmpolitik.

För hela uppföljningen av kvällen - klicka här 

Träffa kritikerna.

Göteborgs-Postens kritiker hissar och dissar fjolårets filmer, värmer upp inför Oscarsgalan och spanar tillsammans om 2019 års filmer.

Medverkande:

 

Moderator:
Fanny Wijk, kulturredaktör Göteborgs-Posten

 

Framtidens filmtalanger tar plats på scen.

Vi möter Shahab Mehrabi, vinnare av Startsladden 2018 med Götaplatsen #flerochfler och Tia Kouvo, som i våras tog examen i filmregi vid Akademin Valand och som snart även hon spelar in film i Göteborg.

Medverkande:

 

Moderator:
Maria Domellöf-Wik, filmkritiker Göteborgs-Posten


Vem ska betala för filmen i Göteborg?

Debatt om filmpolitiken och finansieringen av film i Göteborg och Västra Götalandsregionen.

Medverkande: 

 

Moderator:
Victoria Greve, idé- och kritikredaktör Göteborgs-Posten

Entré 

Fri entré mot uppvisande av festivalpass. Begränsat antal platser. 
Under hela festivalen kan du köpa festivalpass på alla biografer. Med festivalpasset får du även till­gång till mängder av konser­ter, seminarier, utställningar, fri entré till festivalarenan och massor av andra evenemang.

Kassorna öppnar en halvtimme innan dagens första visning på respektive biograf och stänger när sista visningen börjat. Du hittar mer om information om festivalens biografer och förköpskassor under Festivalplatser.

Anmäl ditt intresse här

Lokalen

Auktionsverket Kulturarena
Tredje Långgatan 9, Göteborg

I det gamla Auktionsverket från 1982 på Tredje Långgatan hittar ni Auktionsverket Kulturarena.

En unik eventarena i sekelskiftesanda i centrala Göteborg.

Hemsida | Karta

Vill du bli GP Live-partner?

Möt en engagerad målgrupp som vill vara med och skapa ett stimulerande klimat i Göteborg – och som uppskattar kvalitativ lokal journalistik. I partnerskap med GP Live kan ni vara med och skapa tongivande evenemang som främjar debatt, öppenhet och nya nätverksmöjligheter.

Kontakta oss

Om GP Live

GP Live skapar dynamiska möten kring ett spännande ämne. Med säker hand guidar våra journalister oss genom förvånande och fördjupande samtal. De möter starka personligheter och framträdande beslutsfattare, visionärer och strateger i stadens näringsliv, politik, kultur, sport och akademi.