Got event om skandalscenerna på Gamla Ullevi: "Oerhört tragiskt"

Arenaägaren Got Event genomför efter gårdagens händelse på Gamla Ullevi ett avstämningsmöte med bland annat styrelsen, men även flera andra aktörer. – Det som hänt är oerhört tragiskt och olyckligt, säger Got Events VD Lotta Nibell.

ANNONS
|

Lotta Nibell var själv inte på plats på IFK Göteborgs avbrutna match mot Malmö FF, där ett knallskott kastades in mot Tobias Sana och den assisterande domaren Mathias Klasenius.

– Det är tyvärr inget vi önskar på arenorna och är något vi gemensamt får arbeta med. Hade det varit enkelt hade det redan varit löst, säger Lotta Nibell.

Sana och Klasenius drabbades båda av ringljud i öronen efter det inkastade knallskottet. Lotta Nibell har inte mottagit några rapporter om andra skador, på besökare eller personal.

– Vi har talat med den fastanställda personalen, men har även många timanställda igång på sådana här evenemang. De är väldigt kompetenta.

ANNONS

Hur kan ni förbättra säkerheten runt evenemangen?

– Vi jobbar redan i dag med de rutiner som finns: Förebygga och dialog. Det är de två huvudområdena.

Är mer visitation ett tänkbart scenario?

– Vi har det redan i dag, det fyller sitt syfte till viss del. Inte fullt ut.

Enligt uppgift till GP skall vadslagning om en planstormning förekommit bland flera närvarande Frölundaspelare, ett initiativ som slutligen ledde till att Mats Roselli Olsen rusade in på planen – och tog hem potten.

– Det är inget jag har kännedom om överhuvudtaget. Jag tror att det är en fråga Frölunda kommer hantera bra själva.

Hur ser du på ett slutförande av matchen inför tomma läktare och även kommande matcher utan publik?

– Det är inget för mig att kommentera. Det är ett ärende hos disciplinnämnden. De har kompetens och kunskap att fatta kloka beslut.

ANNONS