Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Glenn Close i Björn Runges nya film

Björn Runge regisserar filmatiseringen av Meg Wolitzers roman "The wife". I huvudrollen ses den hyllade skådespelaren Glenn Close. "Det här är ett mycket bra manus", skriver Björn Runge i ett mejl till TT.

Den amerikanska filmstjärnan Glenn Close ska spela huvudrollen i den svenske regissören Björn Runges nya film. Filmen baseras på Meg Wolitzers roman "The wife" och kommer att spelas in i Stockholm under vår och vinter nästa år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Jag och Glenn Close har träffats i New York och vi fann varandra väldigt snabbt, så vårt samarbete kommer bli väldigt viktigt för filmen. Just nu för vi diskussion om den manliga huvudrollen", skriver Björn Runge i ett mejl till TT.

Nobelpriset i bakgrunden

Både engelsk- och svensktalande skådespelare ska medverka i filmen som förväntas få premiär någon gång 2016.

Meg Wolitzers roman handlar om en kvinna vars äktenskap faller sönder under en resa till Skandinavien. Romanen utspelas mot fond av det fiktiva litterära priset Helsinki Prize, men i filmen är det utbytt mot Nobelpriset.

Kärlek och självbedrägeri

Björn Runge beskriver tre centrala teman: "Min vision är att göra en så enkel, tydlig och djup film som möjligt. Temat i filmen handlar om kärlek, kreativitet och självbedrägeri".

Björn Runge har tidigare gjort filmer som "Om jag vänder mig om", "Mun mot mun" och "Happy end".

67-åriga Glenn Close fick sitt stora genombrott i filmen "Farlig förbindelse" från 1987. Hon gjorde huvudrollen i tv-serien "Damages" mellan 2007 och 2012. Hon har varit Oscarsnominerad sex gånger, fått tre Tonys och belönats med två Golden Globes.