Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gaisgården målad blåvit

ALLMÄNT: På måndag möts Blåvitt och Gais i höstens hetaste derby. Under natten till fredag roade sig någon, eller några, med att måla om fasaden på Gaisgården i Delsjön. I blåvita färger.
De anställda på Gais kansli blev minst sagt förvånade när de kom till jobbet på fredagsmorgonen.
Framsidan på det gamla huset på Gaisgården var ommålad från grått till blått och vitt. På fasaden satt en banderoll med texten "Blåvit stad". Den togs ner omgående, men färgen på fasaden inte är lika lätt att ta bort. Strax efter klockan nio försökte man tvätta väggen med högtryckstvätt och det visade sig att den vita färgen rann av, medan den blå sitter där den sitter.
Klubbchef Magnus Sköldmark låter lite trött i telefon när han ska kommentera tilltaget mot Gaisgården, där den nya färgen knappt hunnit torka .
- Ja, vad ska man säga? Någonstans kanske det finns en underton av att man tycker att det här är roligt, men vi har jobbat väldigt mycket med vår Gaisgård och detta innebär massor av merarbete för oss. Ett visst mått av practical jokes klubbarna emellan får man tåla, men det här är över gränsen och får inte förekomma. Vi ska diskutera under dagen hur vi ska gå vidare, detta är en försäkringsfråga, säger Magnus Sköldmark.
Gais hoppas att återställa fastigheten inom kort och får hjälp från alliansbrodern IFK Göteborg.
- Efter samråd med oss har IFK Göteborg beslutat att ge oss stöd vid ommålningen. De är inte stolta över att sammankopplas med detta, säger Sköldmark.
På sin hemsida dementerar organisationen Blåvit Stad att de skulle ha något med kuppen att göra, men påpekar samtidigt att "ett hus i blått och vitt är troligen det vackraste man kan få. Och många spelare där lär känna sig mer hemma nu" (flera spelare och ledare i Gais har ett förflutet i IFK Göteborg).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.