Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gaisgården byggs ut

Gais redovisar en jätteförlust för 2011. Då väljer ändå klubben att storsatsa med att bygga ut Gaisgården för 23 miljoner. - Jag ser redan rubrikerna i GP: Gais åtta miljoner back, då ska de börja bygga, säger Christer Wallin.

På Gais årsmöte redovisade klubben en förlust för 2011 på 8.3 miljoner kronor. Första minusresultatet på cirka tio år. Det medför också röda siffror i det egna kapitalet på mellan en halv och en miljon kronor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu måste en handlingsplan upprättas och godkännas av Licensnämnden.

Gais ordförande, Christer Wallin, säger till GP att klubben har en långsiktig lösning för hur klubben ska klara det. Planen: Bygga ut Gaisgården för 23 miljoner.

Totalt 800 kvadratmeter ska byggas. Hälften ska bli kontor. Dessutom ska det bli fler omklädningsrum och en ny konstgräsplan ska anläggas. Den redan befintliga Gaisgården byggs ut så den bildar en hästsko.

- Jag ser redan rubrikerna i GP. Gais åtta miljoner back, då ska de börja bygga, säger Christer Wallin och skrattar.

Tanken är ett "Gaisgården AB", där Gais blir delägare tillsammans med andra företag. Sedan hyr Gais rätten att använda sig av anläggningen.

- Vi är extremt trångbodda. Vi ska vara med där uppe. Och tittar man på Häckens och IFK Göteborgs anläggningar så behöver vi det här, säger Christer Wallin.

Om allt går som Gais hoppas, kan bygget komma igång redan i höst och stå klart efter sommaren 2013.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.