Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais vann med fyra provspelare

Med fyra nya ansikten på planen fick Gais vinna igen. Provspelande Ariel Lassiter presenterade sig på bästa sätt och gjorde mål. - Det är väl han som sticker ut lite, säger Gais sportchef Jonas Lundén.

Gais: 3
Lärje/Angered: 0

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter två raka förluster och jumboplats i Superettan så har Gais kört en "miniversion av försäsongsträning" som tränare Peo Ljung uttryckt det på klubbens hemsida. Under den har fyra provspelare tränat med laget och i går fick alla chansen i en träningsmatch mot Lärje/Angered, som huserar i division 2 och tränas av den gamle gaiskeepern Dime Jankulovski.

- Det är ingen som gör bort sig över huvud taget, de visade framfötterna och såg helt okej ut. Det är inte lätt att visa jättemycket på en halvtimme, säger Lundén.

Gais gjorde hela tio byten, samtliga provspelare inkluderade, efter en timmes spel. En som hann sätta avtryck var 20-årige amerikanen Ariel Lassiter. Tillsammans med Björn Andersson och Joel Johansson hamnade han i målprotokollet.

- Han har ett väldigt fint löpsteg, han är snabb och han tar sig in i boxen på ett bra sätt, berömmer Lundén och fortsätter:

- Han hade några fina djupledslöpningar på sin vänsterkant som såg väldigt lovande ut.

Huruvida det blir några kontraktsförhandlingar med någon av de nya spelarna var Lundén dock förtegen om.

- Fönstret är öppet till 15:e augusti, så vi får se när och om vi tar något beslut kring det. Vi har inte ens bestämt om vi kommer plocka in någonting än.

Vad gäller själva matchen så var Lundén knappast eld och lågor efter segern, men ändå försiktigt positiv.

- De (Lärje/Angered) gör allt de kan så det var ingen lätt match. Jag tycker ändå vi fick se vissa bitar av det vi har tränat på under uppehållet så det känns helt okej, säger han.

Noterbart är att Gais kom till spel med hela sju spelare på skadelistan. Inte optimalt för ett lag på jumboplats. Härnäst väntar Ängeholm hemma på måndag.

- Det är ett jättetufft läge och det blir en tuff höst naturligtvis. Det blir som en cupmatch varje omgång av de 15 som återstår, säger Lundén.

- Vi ligger där vi ligger, men alla vill ta sig därifrån. Då känns det bra att det drar igång igen så vi kan påverka tabelläget och börja klättra, sakta men säkert.

Gais provspelare

Albrim Demalijaj, mittfältare, 25 år

Axel Sjöberg, back, 23 år

Ariel Lassiter, mittfältare, 20 år

Dennis Stojanovic-Fredin, back, 19 år

Gais skadelista

Linus Tornblad: Opererade menisken tidigare i våras.

Marcus Översjö: Opererat blindtarmen.

Kenneth Gustafsson: Problem med en vad.

Hampus Andersson: Problem med ett lår.

Emil Eliasson: Axel ur led.

Fredrik Jonsson: På väg tillbaka efter sjukdom.

Oliver Gustafsson: På väg tillbaka efter sjukdom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.