Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Andreas Drugge får lämna Gais.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais väljer bort Drugge

– Jag är lite överraskad, det har ju ändå gått bra för mig i Gais. Men jag måste förstås respektera beslutet, kommenterar Andreas Drugge.

Gais hämtade mittfältaren Andreas Drugge, 32, från BK Häcken där han spelade säsongen 2012. Innan dess hade Drugge varit en säsong i IFK Göteborg och tre lyckosamma säsonger i Trelleborg FF.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Drugge och Gais hade skrivit kontrakt på ett år plus option på ett år till.

– I augusti valde Gais att inte förlänga mot bakgrund av läget i serien. Men nog trodde jag att dom ville ha kvar mig ett år till, säger Drugge till GP.

Det tråkiga beskedet fick Drugge via telefon av Gais klubbchef Jonas Lundén på måndagseftermiddagen.

– Det är egentligen inga konstigheter eller någon som gjort något fel. Jag har haft två jättebra år i Gais där jag trivdes från dag ett, både med föreningen och med supportrarna, framhåller Drugge.

Han säger sig vara motiverad att satsa på elitnivå ett par säsonger till, men vet av lättförståeliga skäl inte i vilken klubb det kan bli.

– Jag får se om någon klubb hör av sig. Jag känner att jag har motivationen och kapaciteten att fortsätta med fotboll på hög nivå. Jag är förstås inte 18 år längre, men känner mig fortfarande fräsch och har stor erfarenhet, säger Drugge.

Det är inte lika enkelt längre för Andreas Drugge att flytta bopålarna som när han var yngre. Nu har han två barn i skolåldern och en sambo med jobb att ta hänsyn till.

– Det måste bli en helhetslösning som funkar för hela familjen om vi ska flytta, säger Drugge.

Vad han ska göra efter fotbollskarriären vet han i dagsläget inte riktigt.

– Jag har ingen direkt utbildning. Deltidsjobbet som fotbollsinstruktör på Asperogymnasiet är roligt, men det räcker inte att försörja sig på, konstaterar han.

Gais klubbchef Jonas Lundén kommenterar beslutet att inte erbjuda nytt kontrakt:

– Det var ett svårt beslut eftersom Andreas är en kanonkille och en mycket duktig fotbollsspelare. Men vi är i det läget att vi måste förnya truppen och samtidigt sänka kostnaderna. Vi har gjort en priolista med de spelare som vi i första hand vill behålla, och det jobbar vi med just nu för högtryck, säger Lundén.

En av dessa spelare är 29-årige mittfältaren Reuben Ayarna, som återvände till Gais i somras efter en två år lång utflykt till Häcken, USA och ett tag var på väg till Grekland. Gais har kontrakterat Ayarna även för 2015.

– Reuben har hattat omkring en del men har hittat tillbaka till sin fasta punkt i tillvaron hos oss i Gais. Får han bara en hel försäsong har han förutsättningar att bli minst lika bra som när han var som bäst hos oss, säger Lundén.

Förutom Andreas Drugge har hittills Fredrik Jonsson och Ásgeir Börkur Ásgeirsson fått beskedet att Gais inte erbjuder nytt kontrakt.

– Vilka spelare vi vill ha kvar och vilka som får gå är inget vi tänker gå ut med offentligt i nuläget, säger Jonas Lundén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.