Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais tappar "Agge" - värvar nytt direkt

August Gustafsson Lohaprasert var inte nära en plats i Gais startelva. Därför är proffsspel i thailändska mästaren Buriram United inga problem. Men Gais värvar direkt.

August Gustafsson Lohaprasert tillhör sedan tisdags morgon den thailändska klubben Buriram United. Svensken har varit och provspelat i klubben som relativt omgående ville skriva kontrakt med "Agge".

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Inga problem tyckte Gais som gärna släppte 20-åringen eftersom denne inte är i närheten av en ordinarie plats i grönsvart, liksom att hans kontrakt går ut nästa år.

Gais släpper Gustafsson Lohaprasert för en mindre övergångssumma, men med en rejäl vidareförsäljningsklausul.

– Detta är något som August själv verkligen ville och med ett år kvar på kontraktet vill vi inte hindra en ung spelare i sin utveckling. Vi tror att med de nyförvärv som vi gjort hittills i år skulle inte "Agge" få den speltid som han hade behövt för att uppnå sin fulla potential. Då är det bättre att gå skilda vägar där båda parter är nöjda, kommenterar Gais klubb- och sportchef Jonas Lundén på klubbens hemsida.

Kontraktet August Gustafsson Lohaprasert skrivit på gäller i tre år.

Samtidigt har Gais gjort klart med den amerikanske allroundspelaren Bobby Warshaw som närmast kommer från FC Dallas som bland annat Häcken mötte på sitt läger i Dubai.

I höstas var Warshaw utlånad till Ängelholm där han spelade nio matcher och gjorde åtta mål.

25-åringen spelade i anfallet i Ängelholm, men är lika bekväm på mitten och i backlinjen.

– Med tanke på att det är en lång säsong och att vi har en del skador på spelare som skall komma igång framöver och att det kommer att bli avstängningar och så vidare som brukligt, så är en allroundspelare med rätt attityd något vi tycker är extra bra att få in och vi har jobbat länge och hårt för det, tycker man i Gaisledningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.