Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais räddade oavgjort

Kalmar såg länge ut att gå mot segern hemma mot Gais, men på tilläggstid lyckades inhopparen Jakob Olsson kvittera till 2–2..

Olsson tog därmed ifrån Kalmars Abiola Dauda matchhjälterollen, denne gjorde hemmalagets båda mål.Under de tre senaste säsongerna har Abiola Dauda fått begränsat med speltid i Kalmar, men i år har anfallaren från Nigeria fått Nanne Bergstrands förtroende. Dauda har förvaltat det på bästa sätt, i alla fall på hemmaplan, och mot Göteborgslag.
När Kalmar slog Häcken med 3–1 gjorde Dauda lagets samtliga mål, mot Gais gjorde han om bedriften.
Kalmar inledde matchen skakigt och Wanderson kunde ge Gais ledningen tidigt. Sedan klev Abiola Dauda in i handlingen. Första avslutade han ett mycket vackert anfall till 1–1 innan han, framspelad av Tobias Eriksson, gjorde bort Gais målvakt Henri Silanpää och rullade in 2–1.
I andra halvlek kunde Kalmar kontrollera matchen. Gais var nära ett par gånger att få till en kvittering, men Etrit Berisha i Kalmarmålet hade en mycket bra dag på jobbet och stod i vägen. Ända fram till 91:a minuten.
Inhopparen Jakob Olsson snappade upp bollen på straffområdeslinjen och med ett hårt och välriktat skott såg han till att Gais fick vända hem till Göteborg med en poäng.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

TT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.