Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Richard Ekunde startade Gais upphämtning som inte räckte ända fram.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais föll på nytt efter mardrömsstarten

Tredje raka förlusten är ett faktum för Gais efter förlusten mot Jönköping-Södra.

Efter förlusterna mot Östersund och Degerfors var det ett Gais med pressen på sig. Det började inte särskilt bra mot Jönköping-Södra heller…

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Fredrik Olsson kunde rulla in 1-0 efter endast sex minuter när Richard Ekunde och Björn Andersson gick bort sig. Tio minuter senare misslyckades en offsidefälla från Gais och Tommy Thelin utökade för gästerna. Som om det inte var nog så dök Fredrik Olsson upp på nytt och satte 3-0.

Ett mål som gjorde att buropen hördes på Gamla Ullevi och P-O Ljung tog ut sin frustration på fjärdedomaren. Men Gais lyckades samla nya krafter och på en hörna reducerade Richard Ekunde – hans första mål i Gais någonsin. På övertid i den första halvleken tändes hoppet på allvar för Gais när Ariel Lassiters inspel gick via J-Södra-ben och in i mål.

– Vi får en konstig halvlek, men vi ger inte upp och nu ska vi tuta och köra för att ta poäng, sa Joel Johansson i pausintervjun.

P-O Ljung valde att byta ut Malkolm Moenza och kastade in petade Petrit Zhubi men Gais kom inte närmare än en frisparkskanon från Björn Andersson som Anders Cajtoft boxade undan. Förlusten var Gais tredje i rad - en trend som måste brytas för de grönsvarta.

Matchen slutade 3–2 till Jönköping-Södra.

Återstående matcher för Gais: Öster borta den 19 oktober, Hammarby hemma den 26 oktober och Assyriska borta den 1 november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.