Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Gais och Dime Jankulovski går skilda vägar.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais bryter med Dime

Gais och Dime Jankulovski är överens. Kontraktet, där två år återstod, bryts. – Jag skrev på ett jättedåligt kontrakt. Det får jag äta upp nu.

I dag träffades Gais klubbchef Jonas Lundén, Gais assisterande tränare Dime Jankulovski och representant för Jankulovskis fackförbund Unionen för att slutförhandla Jankulovskis uppsagda avtal med superettaklubben.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Dime Jankulovski lämnar uppdraget som assisterande tränare redan efter en säsong.

– Tråkigt, absolut. Jag har haft ett jättefint år som tränare ihop med Thomas Askebrand. Så är det, älskad ena dagen, andra dagen ser det annorlunda ut, säger Dime Jankulovski efter avslutad förhandling.

– Jag önskar Gais alla lycka och framgång, samtidigt är jag ledsen att jag inte är kvar, ledsen att jag inte får fortsätta det positiva arbetet med Thomas Askebrand.

Vad är huvudskälet till att du inte blir kvar?

– Jag väljer faktiskt att inte kommentera den frågan just nu. Någon gång i framtiden vill jag kanske komma tillbaka till Gais.

Hur ser du på överenskommelsen?

– Jag skrev på ett jättedåligt kontrakt. Det visste jag. Det får jag äta upp nu. Samtidigt vill jag inte vara Gais till last. Jag tänker inte bita mig kvar till varje pris.

Framöver hoppas Dime Jankulovski kunna kombinera ett nytt tränaruppdrag med en civil karriär. Enligt uppgift till GP kan Lärje/Angered bli aktuellt.

– Det kanske skulle vara något, säger Jankulovski kryptiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.