Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborgspremiär för Tältprojektet

MUSIK: Martin Stenmarck ska tälta ute på Frihamnspiren i dagarna sex i sommar. Med sig under duken har schlagerstjärnan tre komiker och en annan melodifestivalvinnare.
Upplägget för Tältprojektet blir detsamma som förra året, en blandning mellan musik och humor. Fjolårets Magnus Uggla och Lena Philipsson har ersatts med schlagerduon Martin Stenmarck och Charlotte Perrelli. Robert Gustafsson och Johan Rheborg står för kontinuiteten, den här gången med Sissela Kyle vid sin sida.
Premiärplats blir även i år Göteborg. 4-9 juli gör konstellationen fem uppträdanden på Frihamnspiren innan det i tur och ordning bär av till Kalmar, Varberg (20-23 juli), Malmö och Stockholm.
Melodifestivalsegraren Martin Stenmarck behövde inte särskilt lång betänketid när han blev tillfrågad om han ville medverka på turnén.
- Det här känns helt klart som min bag. Underhållning som går andra vägar och bjuder på oväntade grejer. Så har jag alltid försökt jobba själv. Robert Gustafsson och jag har redan funnit varandra sedan tidigare. Det ska bli kul att jobba med honom och de andra, säger Martin Stenmarck.
För Martin Stenmarck innebar gårdagens presentation av Tältprojektet ett avbrott i de intensiva förberedelserna inför den stora schlagerfinalen i Kiev.
- Förutsättningarna är ju lite annorlunda därborta. Vi försöker fila till showen så att den känns lite mer europeisk. Men jag lovar att alla svenskar fortfarande kommer att känna igen sig.
Årets nytillskott på humorsidan, Sissela Kyle, satt bland tältpubliken förra året och tyckte om det hon såg.
- Jag gillar formen - att showen hålls i ett rum, så att säga. Spelplatsen blir mycket mer koncentrerad då. Jag är ju ingen rockstjärna, så det passar mig, säger hon.
Tältprojektskonceptet går ut på att alla deltagarna bidrar med både komik och musik, vilket för Sissela Kyles del betyder att hon går in på ett relativt oprövat område.
- Men jag ska nog kunna sjunga en trudelutt också, om det kniper.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.